QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidiče měl ohrozit protijedoucí náklaďák! Policie hledá svědky

09.10.2015 13:22

Policie stále šetří nehodu, při které mělo protijedoucí nákladní auto, ohrozit řidiče osobního vozu. Světlo do celé události by mohli vnést svědci. FOTKY z nehody!

FOTO_PČR_(2)
FOTO_PČR_(1)FOTO_PČR_(2)FOTO_PČR_(3)

K nehodě, o níž jsme vás již informovali, došlo ve středu 7. října na Domažlicku. Policie nehodu stále šetří a hledá případné svědky, kteří by mohli k průběhu nehody uvést podronosti. Nikomu se naštěstí nic nestalo, nicméně nabouraná oktávka je v podstatě na odpis.

Svědci by mohli vnést světlo do nehody, která se odehrála na silnici mezi obcemi Zámělíč a Meclov na Domažlicku zhruba hodinu po poledni ve středu 7. října. "Řidič osobního automobilu tovární značky Škoda Octavia nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně technickému stavu pozemní komunikace a povětrnostním podmínkám, údajně se lekl protijedoucí nezjištěného nákladního vozidla, jež mělo jet částečně středem komunikace, strhl řízení vpravo, vjel na pravou krajnici a dále vpravo mimo komunikaci," připomíná mluvčí policie Dagmar Brožová s tím, že auto ještě navíc narazilo do kovového sloupku a stromu. 

Přímo ke střetu s protijedoucím náklaďákem naštěstí nedošlo a nehoda se obešla i bez zranění. Škoda je ale odhadnutá na téměř 140 tisíc. Z vyšetřování zatím vyplývá, že protijedoucím nákladním autem mělo být vozidlo tovární značky Renault s kabinou černé barvy.

Policie se tak na veřejnost obrací s žádostí o pomoc. "Případní svědci této události, kteří by mohli poskytnout informace k výše uvedené dopravní nehodě, se mohou přihlásit osobně na Dopravním inspektorátu v Domažlicích, nebo zatelefonovat na číslo 974 331 255, případně na bezplatnou tísňovou linku 158," dodává mluvčí policie.

FOTO: PČR - nehoda 7. 10.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24