QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidiči pozor! Běžecký závod v Plzni přinese uzavírky

27.05.2016 14:21

Řidiči by během soboty měli v Plzni počítat s řadou takzvaných klouzavých uzavírek. Kvůli běžeckému závodu bude docházet k uzavírkám ulic, kterými povede trasa závodu.

Opravy v Pražské ulici v Plzni_QAP foto (17)

Běžecký závod Škoda fit půlmaraton, který se v Plzni odehraje v sobotu 28. května, se dotkne nejen provozu MHD, ale i automobilové dopravy. Policie upozorňuje řidiče, že v průběhu závodu bude docházet průběžně k uzavírkám ulic na trase závodu. Řidiči by tak měli dávat dobrý pozor na značení a také dbát pokynů policistů.

Kvůli závodu budou muset s komplikacemi počítat také cestující MHD. Dopravní podniky připravily řadu náhradních řešení, takže trolejbusy i autobusy, které mají trasy shodné s trasou závodu, budou najíždět na objížďky. Podrobnosti k omezením hromadné dopravy se dočtete v článku zde.

Pozor na klouzavé uzavírky! Řidiči by měli s velkou poozorností sledovat zejména přechodná dopravní značení...

K uzavírce dojde například v Borské ulici v úseku od Karlova na Borská pole. Uzavírat se bude i Anglické nábřeží nebo Kalikova ulice. Trať půlmaratonu vede především centrem města, dotkne se ale i Bor, běžci se objeví také v Doudlevcích a samozřejmě na náměstí Republiky, kde je start i cíl závodu. Všude po trase závodu musí řidiči počítat s omezením.

"V průběhu sportovní události by měli řidiči počítat s takzvanými klouzavými uzavírkami. To znamená, že daná ulice nebo úsek komunikace se bude zavírat v době průběhu závodníků. Policie proto apeluje na řidiče, aby s maximální pozorností sledovali přechodná dopravní značení a zejména dbali pokynů policistů," říká k omezením mluvčí policie Hana Štefflová.

Omezení by měla probíhat zhruba od 10 do 15 hodin.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24