Řidiči pozor! Končí platnost starých dálničních známek

01.02.2017 9:07

Od 1. února končí platnost dálničních známek z uplynulého roku. Řidiči by na to rozhodně neměli zapomínat. Za jízdu bez kupónu na zpoplatněných úsecích hrozí tučné pokuty.

PicMonkey-Collage

Roční dálniční kupóny pro rok 2016 jsou počínaje únorem neplatné. Řidiči by to neměli podceňovat, za jízdu bez platné známky mohou zaplatit i pořádně tučnou pokutu.

Kromě ročních dálničních známek jsou k dispozici kupóny s dobou platnosti jeden měsíc nebo deset dnů. Ceny zůstávají stejné jako v minulých letech. Roční kupón 2017, který má platnost až do 31. ledna příštího roku, stojí 1 500 korun, cena měsíčního kupónu je 440 korun a cena desetidenního kupónu 310 korun.

"Za jízdu bez platné dálniční známky hrozí řidiči vozidla sankce. Používáním zpoplatněných úseků pozemních komunikací bez platné dvoudílné dálniční známky se řidič vystavuje riziku pokuty až do výše 5.000,- Kč v blokovém řízení a ve správním řízení až do výše 100.000,-Kč," upozorňuje Policie České republiky.

Od ledna letošního roku se opět rozšířila mapa dálničních úseků, kde se nově jezdí bez poplatku. Celkem se jedná o zhruba sto kilometrů dálnic po celé republice. Konkrétně na dálnici D5 se jedná o úsek obchvatu Plzně, tedy trasu mezi 67. a 89. kilometrem.

Mapa úseků, které jsou od 1. ledna 2017 nově bez poplatku:

Zdroj: Ministerstvo dopravy ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24