QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidiči pozor! Na zákaz vjezdu na Vejprnické dohlíží strážníci

16.08.2017 6:59

Opravy Vejprnické ulice v Plzni odstartovaly na konci července. Řidiči se ale stále snaží ulicí projet. Na dodržování zákazu vjezdu tak dohlíží strážníci.

Vejprnická

Uzavírka Vejprnické ulice v Plzni některé řidiče dost rozčiluje. Problémy s nedodržováním zákazu vjezdu, ale i další záležitosti musí řešit strážníci.

Vejprnická ulice je uzavřená od konce července. Místem může projíždět jen MHD. Řidiči si ale se zákazem vjezdu těžkou hlavu nedělají. "Někteří šoféři dopravní značení vůbec nerespektují a riskují tak, že mohou ohrozit nejen sebe, ale i jiné účastníky silničního provozu a to tím, že jezdí po kolejích, kde to je ze zákona zakázáno a kde může dojít ke střetu s tramvají nebo autobusem," říká Veronika Kuchynková z městské policie. Za porušení zákazu vjezdu hrozí pokuta až dva tisíce.

Jenomže to není zdaleka jediný problém. Stále častěji se řeší i poházené značky. "S dalším přestupkovým jednáním, se kterým se strážníci potýkají, je otočené nebo poházené dopravní značení. Zde hrozí pokuta do výše 10 000 korun," dodává Veronika Kuchynková.

Kvůli aktuální situaci se strážníci v místech objevují i několikrát denně. I když v místech nejsou umístěné stálé hlídky, zajíždí strážníci do lokality průběžně v rámci hlídkové činnosti. Omezení na Vejprnické potrvají až do první poloviny září.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24