Řidiči pozor! Nejrizikovějším místem v celé republice je křižovatka v Třemošné

05.09.2017 22:19

Na křižovatce na silnici I/27 došlo za poslední tři roky k třinácti nehodám. Jeden člověk zde přišel o život, sedm lidí se vážně zranilo.

1

Neslavné prvenství křižovatky na severu Plzeňska potvrzuje žebříček sestavený pojišťovnou Allianz, která vychází z údajů policejní databáze dopravních nehod. Statistika, ale nezahrnuje Prahu.

K 13 vážným nehodám došlo na křižovatce na silnici I/27 u Třemošné v letech 2014-2016. Druhým nejrizikovějším úsekem je zatáčka na silnici I/11 u obce Olšany v Olomouckém kraji, kde se za poslední tři roky stalo pět nehod,  při kterých se vážně zranilo pět lidí. Třetí rizikový úsek se nachází také v Olomouckém kraji, a to v Mohelnici. Zde došlo k deseti nehodám, při kterých zahynuli tři lidé a jedna osoba se těžce zranila.

"Převážná většina nehod se stala ve dne, na suché vozovce a viníkem byl řidič, který nebyl pod vlivem alkoholu," uvedl dopravní odborník Jaroslav Heinrich. V deseti lokalitách dokonce byly všechny nebo převážná většina nehod o víkendu. Bylo tomu tak i u dvou z celkem čtyř vážných nehod v nejrizikovější lokalitě v zemi, na křižovatce severně od Třemošné.

Analýza vychází z veřejně přístupné databáze všech dopravních nehod v ČR evidovaných Policií ČR. Podmínkou pro zařazení konkrétního místa do statistiky jsou aspoň dvě na sobě navzájem nezávislé dopravní nehody s těžkými zdravotními následky nebo smrtí, mezi nimiž nebyla vzdálenost větší než 100 metrů.

FOTO: ilustrační 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24