Řidička nezvládla jízdu na zasněžené silnici, auto vylétlo do pole - FOTKY

16.01.2018 9:39

Noční sněžení, které dorazilo do regionu, nadělalo řadě řidičů komplikace. Odehrálo se i několik nehod. Mimo silnici skončilo například auto na hlavním tahu I/22...

1
123

V noci na úterý a zejména pak v časných ranních hodinách dorazilo do regionu sněžení, které někde následně přecházelo v déšť. Kluzké silnice nadělaly šoférům mnohde dost problémů. K nehodě museli nad ránem vyjíždět i dopravní policisté na Domažlicku.

"V 03:15 hodin došlo na silnici I. třídy č. 22 mezi obcemi Kdyně a Domažlice v katastru obce Spáňov k dopravní nehodě. Sedmatřicetiletá řidička osobního automobilu tovární značky Daewoo Matiz jedoucí od Kdyně na Domažlice nepřizpůsobila rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat, a na zasněžené vozovce za sněžení při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou dostala s vozidlem smyk. Vjela s automobilem na pravou krajnici a dále mimo komunikaci, kde havarovala," popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Brožová.

U řidičky policisté vyloučili požití alkoholu dechovou zkouškou. Při nehodě došlo také k lehkému zranění řidičky, ta ale na místě odmítla přivolání záchranářů s tím, že ošetření vyhledá sama. "Škoda na osobním automobilu tovární značky Daewoo byla vyčíslena na 40 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích," dodává policejní mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24