Říjen přinese průměrné teploty, sucho ale bude pokračovat

30.09.2018 8:12

Podle nové měsíční předpovědi od 1. do 28. října nás čeká návrat k průměrným teplotám. Výraznější ochlazení by mělo přijít až na konci měsíce.

Podzim_8.11.2016_051

Po extrémně teplém září se teploty v průběhu října už dostanou do průměrných hodnot. Dočkat bychom se ale přece jen ještě mohli i nadprůměrných teplot. Nicméně sucho bude pokračovat.

"Předpokládáme, že období od 1. do 28. října 2018 jako celek bude teplotně průměrné. V prvních třech týdnech předpovědi očekáváme průměrné týdenní teploty na úrovni průměrných týdenních teplot uplynulého týdne. Týdenní průměr nejnižších nočních teplot by se měl pohybovat přibližně kolem 4 °C, týdenní průměr nejvyšších denních teplot kolem 14 °C," informoval ČHMÚ. Výraznější ochlazení se čeká až v posledním týdnu období. Ještě před tím bychom si ale měli užít i nadprůměrných teplot. Konkrétně v týdnu od 15. října.

Sucho ale bude pokračovat. Ani říjen příliš srážek nepřinese. "Srážkově očekáváme období od 1. do 28. října 2018 průměrné, týdenní srážkové úhrny by měly dosahovat v průměru ČR 5 až 10 mm. Nelze proto očekávat zmírnění vláhového deficitu," upozorňují meteorologové.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24