Rodinný dům na Rokycansku ukrýval pěstírnu

13.10.2017 9:56

Policie odhalila další pěstírnu marihuany v regionu. Tentokrát se in-door "zahradnictví" ukrývalo ve sklepě rodinného domu na Rokycansku. Muži a ženě hrozí až 10 let vězení.

2

Podle výsledků vyšetřování se marihuana v domě pěstovala minimálně od poloviny loňského roku do letošního léta. Pěstitele policie zadržela přímo na místě. Obvinění má na krku 36letý muž a o pět let mladší žena.

"Muž zprvu ve dvou případech vypěstoval přes 300 rostlin konopí, které neoprávněné zpracoval a následně užil pro vlastní potřebu. Poté od března do května letošního roku na stejném místě, stejným způsobem vypěstoval bezmála 200 kusů rostlin konopí, které pak společně se svojí přítelkyní  neoprávněně zpracovali a stejným způsobem připravili ke spotřebě," říká mluvčí policie Hana Kroftová.

Kriminalistům se podezřelé podařilo operativním šetřením odhalit. "Právě v době, když vycházely z předmětného rodinného domu, po zpracování a připravení rostlin ke spotřebě, je zadrželi.  Ze strany policistů následovala domovní prohlídka, při které byly nalezeno přes 300 kusů již sklizených části rostlin," dodává policejní mluvčí s tím, že muž se brání, že by drogy prodával nebo poskytoval někomu jinému.

I tak ale obvinění padlo a muži i jeho přítelkyni nyní hrozí dva až deset let vězení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24