QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rodinný dům zasáhl požár! Na vině je zatápění v krbu - FOTKY

01.02.2018 14:46

Několik jednotek hasičů muselo ve čtvrtek zasahovat u požáru rodinného domu na Klatovsku. Podle všeho je na vině zatápění v lihovém krbu. Škody jsou stovky tisíc!

1_2_2018 požár RD Miletice (3)
1_2_2018 požár RD Miletice (3)1_2_2018 požár RD Miletice (2)1_2_2018 požár RD Miletice (1)1_2_2018 požár RD Miletice (4)

K požáru došlo ve čtvrtek ráno v obci Miletice u Dlažova na Klatovsku. Operační středisko krajských hasičů vyslalo do terénu hned několik jednotek.

Na místě zasahovali hasiči z Klatov i dobrovolní hasiči z Pocinovic a Janovic nad Úhlavou. "Požár vznikl v prvním patře špatnou manipulací při plnění lihového krbu. Tento po zapálení přetekl a hořící líh se dostal do prostoru mezi stropem přízemí a podlahou prvního patra. V tomto prostředí se začal šířit i do sádrokartonových příček a dále do prostoru půdy. Celý prostor domu byl silně zakouřen," říká mluvčí hasičů Petr Poncar.

S likvidací požáru i jeho následků měli hasiči poměrně dost práce. "Hasiči provedli rozebrání podlahy, částečné rozebrání střešní krytiny a následné uhašení ohnisek. Jelikož dům je stavebně spojen s přiléhající stodolou, zaměřili hasiči svoji činnost také k zabránění šíření požáru na tento objekt. Při požáru nebyl nikdo zraněn," doplnil mluvčí krajských hasičů. 

Škoda byla předběžně vyčíslena na 700 tisíc korun.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24