QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rozhledna na Špičáku zahajuje sezónu, lanovka bude jezdit každý den

14.06.2017 14:22

Areál na šumavském Špičáku zahajuje každodenní provoz. Od čtvrtka se otevře i rozhledna a spustí se celotýdenní provoz lanovky. Jak se rozjela letní sezóna? Čtěte podrobnosti!

Nová rozhledna na Špičáku. Foto Ski&Bike Špičák.

Areál na Špičáku zahájil letní sezónu zhruba před měsícem. Dosud ale fungoval jen o víkendech. Od čtvrtka 15. června se spouští každodenní provoz, který poběží až do 17. září. Následně bude do konce října areál fungovat opět jen o víkendech.

Lanovka k rozhledně na vrcholu Špičáku bude jezdit sedm dní v týdnu od 9 do 17 hodin, v pátek a sobotu ještě o hodinu déle. Provozní doba rozhledny, která je přístupná zdarma, je od 9 do 18 hodin. Také rozhledna bude kvůli ochraně přírody otevřená jen do poloviny září.

Návštěvnost areálu je zatím srovnatelná s loňským rokem. "První červnová neděle sice celá propršela, ale tento výkyv návštěvnosti vynahradily ostatní tři dny. Tradičně více bylo pěších turistů, tedy zhruba 70 procent, bikerů pak zbylých 30 procent,“ říká ke startu sezony provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.  

Areál nabízí kompletní služby. Denně je v provozu i půjčovna kol a nechybí ani tipy na výlety...

Každý den je v provozu také půjčovna kol. Zájemci si mohou půjčit kola na sjezd a vyzkoušet trasy bikeparku. K dispozici jsou nicméně i klasická kola a také elektrokola. Otevřené je také dětské hřiště před chatou Hanička, včetně letního tubingu. Dětská kola a odrážedla pro dětský minibikepark hned u lanovky se půjčují zdarma.

Vyrazit se samozřejmě už dá i po naučné stezce na jezera nebo na jakoukoliv jinou trasu. Středisko vytvořilo různé programy výletů pro rodiny s dětmi. Na webu Špičáku nebo v infocentrech na pokladnách získají lidé zdarma tipy včetně plánků cest na nejzajímavější výlety po okolí, ať už pěšky nebo na kole. Letní Gravity Academy pak zajišťuje výuku jízdy na sjezdovém kole.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24