QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rozjel se další ročník projektu Respektuj 18

29.06.2016 20:18

V Plzni jste dnes mohli celý den potkávat hostesky v červených tričkách informující o projektu Respektuj 18. Přímo na náměstí Republiky vyrostl informační stánek, který je otevřený všem zájemcům o kampaň. 

w523h271_2016-06-02-04-48-26-IMG-2824

Čtvrtý ročník projektu Respektuj 18 znovu se začátkem prázdnin připomíná problematiku konzumace alkoholu nezletilými.

Kampaň Plzeňského Prazdroje a partnerů projektu, Magistrátu města Plzně a Centra protidrogové prevence a terapie, se zaměřuje především na rodiče, hostinské a maloobchodní prodejce. Nabádá je, aby nepřehlíželi problém konzumace alkoholu nezletilými, a nabízí informace a pomoc v nejrůznějších situacích. „Snažíme se změnit tolerantní postoj veřejnosti ke konzumaci alkoholu nezletilými a podpořit omezení jeho podávání dětem,“ řekla k projektu Drahomíra Mandíková, ředitelka firemních vztahů a komunikace a členka představenstva Plzeňského Prazdroje.

I letos se na konci školního roku koná Den Respektuj 18, stěžejní událost celé kampaně. Na náměstí Republiky v centru Plzně se ve středu 29. června objevil informační stánek projektu a celý den jste mohli potkávat hostesky v ulicích města. Každý může prostřednictvím interaktivního tlačítka nebo připnutím červené placky s osmnáctkou vyjádřit svůj nesouhlas s podáváním a prodejem alkoholu dětem. Infostánky se objevily již na Dni integrovaného záchranného systému 15. června a nebudou chybět ani v Olympijském parku Plzeň od 5. do 7. srpna.

Kampaň podpořily také známé osobnosti. „Alkohol do 18 let musí zůstat u ledu. Bez výjimek,“ říká hokejista a manažer Martin Straka. Dalšími tvářemi kampaně se stali například hokejista a kouč David Moravec nebo herečka Tereza Bebarová, známá ze seriálu Ulice.

V polovině června spustil Plzeňský Prazdroj nový informační web www.respektuj18.cz, který se věnuje tématu pití alkoholu mladistvými. Rodiče rizikové skupiny dětí a také prodejci alkoholu zde mohou nalézt informace o kampani, užitečné rady pro řešení modelových situací, kontakty na centra pomoci a možnosti, jak se do projektu mohou zapojit.

Foto: Respektuj 18

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24