QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rumun sprejoval po domě na Americké, chytili ho svědci - FOTKY

15.01.2018 10:52

V rukou strážníků skončil mladý Rumun, který se sprejem vyřádil na jednom z domů na Americké v Plzni. Prý nevěděl, že se to "u nás" nesmí....

stažený soubor.jpgaaaa
stažený soubor.jpgaaaa209280_1stažený soubor.jpgaaa

Opilého Rumuna se sprejem v ruce si všimli svědci v noci u jednoho z domů na Americké. A jednali okamžitě. Mladého muže chytili a zavolali městskou policii.

"Šestadvacetiletého Rumuna strážníci zadrželi poté, co jim ho předali lidé, kteří byli svědky jeho vandalského jednání, kdy sprejoval na jeden z místních domů. Ničitel byl evidentně pod vlivem alkoholu, obhajoval se tím, že v Rumunsku je toto normální a on nevěděl, že se to tady nesmí," popsala mluvčí městské policie Jana Pužmanová. Případem se dál zabývá policie.

Plzeňští strážníci si nicméně během víkendu připsali na konto i další pomoc člověku se zdravotními problémy. V neděli ráno viděla hlídka ležet na chodníku v Baarově ulici muže. "Senior si stěžoval na zdravotní obtíže s dýcháním a bolest na prsou, ale ošetřit a zavolat záchranáře hned nechtěl. Požádal proto o doprovod domů. Když se po pár krocích přidali k jeho obtížím další, jeden ze strážníků muže posadil a přivolal na místo zdravotnickou záchrannou službu," říká mluvčí strážníků s tím, že druhý strážník z hlídky informoval manželku 72letého seniora přímo doma, protože muž s sebou neměl mobilní telefon.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24