QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rvačka v centru Plzně si vyžádala zásah dvou policistů v civilu

01.11.2018 19:22

Městský i státní policista jsou policisté i ve svém osobním volnu. V civilu zasahovali ve středu večer v centru Plzně u rvačky, při které silně opilý mladík napadl staršího muže.

225171_11

Ve středu ve večerních hodinách došlo ve Smetanových Sadech k incidentu, při kterém zasahovali proti útočníkovi strážník a policista v civilu.

Strážník ve svém osobním volnu procházel ve večerních hodinách ulicí Bedřicha Smetany směrem ke Smetanovým sadům, kde zaslechl křik a nadávky. Když se otočil, uviděl, jak mladý opilý muž napadal staršího. Pěstí ho udeřil obličeje a napřahoval se k další ráně. "Strážník neváhal a okamžitě se rozeběhl k místu incidentu s výzvou 'Městská policie, zanechte protiprávního jednání'. V ten moment obrátil útočník svou agresi proti němu a chtěl ho praštit pěstí do obličeje. Strážník jeho útok vykryl a ke zpacifikování agresora užil donucovacích prostředků," popsala tisková mluvčí strážníků Jana Pužmanová. 

Oba muži společně spadli na zem. V tu chvíli se u rvačky objevil další muž zákona v civilu, příslušník Policie ČR. Spolu pak agresivního muže zpacifikovali a předali do rukou uniformovaných kolegů - hlídek PČR.

FOTO: Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24