23.04.2024 14:38 23.04.2024 18:30
Policie zasahovala na jedné z tachovských škol. Mladý muž měl lidem vyhrožovat nožem
Policie v úterý 23. dubna zasahovala na jedné z tachovských škol.
23.04.2024 14:38 23.04.2024 18:30
Policie v úterý 23. dubna zasahovala na jedné z tachovských škol.
22.04.2024 10:40 23.04.2024 14:28
23.04.2024 9:55 23.04.2024 14:24
U Kotousova (část obce Chocenice) v okrese Plzeň-jih právě zasahují hasiči u požáru autobusu.
Už máte plány na víkendové vaření? Co uvařit bratislavskou vepřovou plec, výborná je s kynutým knedlíkem. Recept přináší foodblogerka Andrea Motlíková.
Na přípravu budete potřebovat:
500 g vepřové plece
1 velká cibule
1 PL rajčatového protlaku
1 mrkev
kousek celeru
1 větší kyselá okurka
sterilovaný nebo mražený hrášek
150 ml mléka
150 ml smetany na vaření
citronová šťáva
olej
sůl
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na plátky. Osolíme. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso, z obou stran opečeme, vmícháme protlak, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme.
Přibližně v polovině dušení přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer. Před koncem vmícháme na drobno nakrájenou okurku a hrášek, zalijeme mlékem a smetanou rozmíchanou s trochou hladké mouky. Provaříme ještě 10 minut a dochutíme citronovou šťávou, popř. solí.
Poznámka: Někdo vaří maso vcelku a mrkev s celerem uvaří zvlášť a až ke konci vloží zeleninu do omáčky. Já dávám dřív, omáčka mi tak přijde chutnější.
Více receptů v naší rubrice recepty nebo na blogu V kuchyni vždy otevřeno.
foto a recept: Andrea Motlíková