QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

S Andreou v kuchyni: Bratislavská vepřová plec

06.11.2016 11:27

Už máte plány na víkendové vaření? Co uvařit bratislavskou vepřovou plec, výborná je s kynutým knedlíkem. Recept přináší foodblogerka Andrea Motlíková.

img_1118-1-br
img_1118-1-brimg_1134-brimg_1121-br

Na přípravu budete potřebovat:

500 g vepřové plece
1 velká cibule
1 PL rajčatového protlaku
1 mrkev
kousek celeru
1 větší kyselá okurka
sterilovaný nebo mražený hrášek
150 ml mléka
150 ml smetany na vaření
citronová šťáva
olej
sůl

img_1134-br

ANDREA V KUCHYNI

 

Postup přípravy:
Maso nakrájíme na plátky. Osolíme. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso, z obou stran opečeme, vmícháme protlak, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme.

Přibližně v polovině dušení přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer. Před koncem vmícháme na drobno nakrájenou okurku a hrášek, zalijeme mlékem a smetanou rozmíchanou s trochou hladké mouky. Provaříme ještě 10 minut a dochutíme citronovou šťávou, popř. solí.

Poznámka: Někdo vaří maso vcelku a mrkev s celerem uvaří zvlášť a až ke konci vloží zeleninu do omáčky. Já dávám dřív, omáčka mi tak přijde chutnější.

Více receptů v naší rubrice recepty nebo na blogu V kuchyni vždy otevřeno.

foto a recept: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24