QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

S Andreou v kuchyni:Bún chả - grilovaný vietnamský bůček

23.04.2016 8:02

Vyzkoušejte něco netradičního. Vietnamská kuchyně je výborná a tento recept není nijak složitý. Uvařte si další dobrotu z naší rubriky S Andreou v kuchyni!

img_7611-br
img_7605-brimg_7597-brimg_7600-brimg_7611-brimg_7570-bl

Máte rádi vietnamskou kuchyni? Já teda jo, hlavně ty jejich bylinky jsou něco úžasného. Naštěstí pro ně nemusím už do Prahy, ale našla jsem v Plzni v Husově ulici báječnou vietnamskou večerku, kde mají denně čerstvé bylinky a hlavně všechny potřebné ingredience pro vaření jejich a i jiné asijské kuchyně. Tentokrát přišla řada na voňavý grilovaný bůček s nudlemi bún , salátem a pikantní zálivkou Nước chấm. Zkuste doma taky, není to nic složitého.

 

Na přípravu budete potřebovat:
300g bůčku
rýžové nudle Bún

Na marinádu:
3PL třtinového cukru
2PL rybí omáčky
1PL sójové omáčky
2PL limetkové šťávy
2 posekané stroužky česneku
1 nahrubo nakrájená cibule

Na zálivku Nước chấm:
1PL cukru
1PL rybí omáčky
1PL rýžového octa nebo limetkové šťávy
2-3PL vlažné vody
1-2 stroužky česneku
chilli paprička

 

Postup přípravy receptu: 
Maso před krájením nechte v mrazáku trochu ztuhnout, půjde vám to mnohem lépe. Je třeba bůček nakrájet na cca 3 - max.5 mm plátky. Z výše uvedených surovin vymícháme marinádu, do které vložíme maso, cibuli a česnek. Důkladně promícháme a necháme v lednici minimálně hodinu marinovat. Samozřejmě můžeme nechat i přes noc.

Bůček vyjmeme z marinády, očistíme ho od cibule a česneku a rozložíme na pečící mřížku, kterou položíme přes plech, do kterého bude odkapávat tuk. V troubě rozpálíme gril a vložíme plech s masem. Grilujeme z obou stran, dokud nebude bůček pěkně propečený. Vzhledem k malé tloušťce masa je to rychle.

Na zálivku použijeme výše uvedené ingredience. Nejprve ve vlažné vodě rozmícháme cukr a pak přilijeme ocet, rybí omáčku, vmícháme rozdrcený česnek, nasekanou chilli papričku a necháme odstát.

Nudle připravíme podle návodu na obalu a na salát použijeme listy salátu, na nudličky nakrájenou mrkev, okurku, můžeme i třeba mungo výhonky a hlavně spoustu koriandru a perily, ty dodají tu správnou asijskou chuť.
Maso podáváme s nudlemi, zálivkou a salátem.

foto a recept: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24