QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

S Andreou v kuchyni: Jak připravit šťavnatou krkovici na medu a hořčici?

26.03.2017 10:49

Máte rádi krkovici? Štavnatou a plnou chuti? Zkuste ji připravit na medu s hořčicí a spoustou bylinek. Jak na to, vám poradí Andrea Motlíková v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

krkovice na medu a hořčici (3)
krkovice na medu a hořčici (1)krkovice na medu a hořčici (2)krkovice na medu a hořčici (3)krkovice na medu a hořčici (4)

Nejlepší kus masa z vepříka. Souhlasíte se mnou? Krkovice je šťavnatá, nikdy není suchá a tvrdá jako třeba maso z kýty. Upravovat jde všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnáte.

Tentokrát jsem ji pekla se směsí hořčice, medu a spousty bylinek. Můžete ji podlít třeba černým pivem, vodou nebo vývarem.

Na přípravu budete potřebovat:
4 plátky krkovice
1 velká cibule
4 stroužky česneku
2 PL hořčice (dijonská nebo plnotučná)
1-2 PL tekutého medu
2 PL posekaných bylinek (oregáno, tymián, rozmarýn)
1 PL oleje
200-300 ml černého piva
pepř
sůl

Postup přípravy:
Nejprve připravíme směs z medu, hořčice, oleje a posekaných bylinek. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno. Na dno pekáčku rozprostřeme cibuli s česnekem.

Maso osolíme, vložíme do pekáčku a potřeme směsí a hojně opepříme. Podlijeme pivem nebo vodou, jen nepatrně, aby maso neplavalo, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 oC. Podle potřeby podléváme a maso alespoň jednou obrátíme, aby se chuť směsi dostala do výpeku.

Asi po 45 minutách maso odkryjeme a necháme opéct. Ještě můžete během pečení polévat výpekem. Jako přílohu bych zvolila něco bramborového, šťouchačky, kaši nebo jenom vařené brambory.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24