20.04.2024 7:49
Šumava je pod sněhem
Podívejte se na fotky z webkamer
20.04.2024 7:49
Podívejte se na fotky z webkamer
19.04.2024 14:00
Nové houpačky a další zábavné herní prvky si mohou užívat děti v Plzni na Slovanech v lesoparku Homolka.
18.04.2024 21:30
Máte rádi krkovici? Štavnatou a plnou chuti? Zkuste ji připravit na medu s hořčicí a spoustou bylinek. Jak na to, vám poradí Andrea Motlíková v naší rubrice S Andreou v kuchyni.
Nejlepší kus masa z vepříka. Souhlasíte se mnou? Krkovice je šťavnatá, nikdy není suchá a tvrdá jako třeba maso z kýty. Upravovat jde všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnáte.
Tentokrát jsem ji pekla se směsí hořčice, medu a spousty bylinek. Můžete ji podlít třeba černým pivem, vodou nebo vývarem.
Na přípravu budete potřebovat:
4 plátky krkovice
1 velká cibule
4 stroužky česneku
2 PL hořčice (dijonská nebo plnotučná)
1-2 PL tekutého medu
2 PL posekaných bylinek (oregáno, tymián, rozmarýn)
1 PL oleje
200-300 ml černého piva
pepř
sůl
Postup přípravy:
Nejprve připravíme směs z medu, hořčice, oleje a posekaných bylinek. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno. Na dno pekáčku rozprostřeme cibuli s česnekem.
Maso osolíme, vložíme do pekáčku a potřeme směsí a hojně opepříme. Podlijeme pivem nebo vodou, jen nepatrně, aby maso neplavalo, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 oC. Podle potřeby podléváme a maso alespoň jednou obrátíme, aby se chuť směsi dostala do výpeku.
Asi po 45 minutách maso odkryjeme a necháme opéct. Ještě můžete během pečení polévat výpekem. Jako přílohu bych zvolila něco bramborového, šťouchačky, kaši nebo jenom vařené brambory.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno.