V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

S Andreou v kuchyni: Máslovo-rozmarýnové kuře na zelenině

img_4007-bl klikněte pro další foto
29. 4. 2017 11:46

Nevíte, co připravit o víkendu k obědu? Zkuste lahodné "Máslovo-rozmarýnové kuře". Andrea Motlíková vám poradí třeba jak na to, aby se bylinky rozhodně nepřipekly...

Na přípravu budete potřebovat:

1 kuře nebo čtyři stehna či čtvrtky
6 brambor
2 červené papriky
1 menší cuketa
pár stroužků česneku
čerstvý rozmarýn
máslo
sůl
můžete kuře okořenit ještě nějakým svým oblíbeným kořením nebo jenom opepřit

Postup přípravy:

Kuře naporcujte. Kůži na mase zdvihněte prsty a vsuňte pod ni plátek másla a snítky rozmarýnu. Díky tomu, že bylinky jsou pod kůží, tak se na kuřeti nespálí a více maso ochutí. Máslo zase udělá maso šťavnatější. Porce osolte a okořeňte. 

V pekáčku maso zprudka opečte ze všech stran a vyjměte. Vhoďte na čtvrtky nakrájené brambory, celé stroužky česneku, zbylý rozmarýn, osolte a vraťte maso zpět. Podlijte nepatrně vodou, přiklopte a vložte do vyhřáté trouby na 200oC.

Po půl hodině pečení přidejte k bramborům nakrájenou papriku a cuketu. Už odkryté pečte ještě 20 - 30 minut do doby, než se vytvoří křupavá kůžička. Podle potřeby během pečení malinko podlévejte.

Další recepty najdete na facebooku nebo na blogu V kuchyni vždy otevřeno.

foto a recept: Andrea Motlíková

AM
sdílet na facebook

Grilovací sezóna je v plném proudu. Zkuste grilované marinované žampiony

Recepty
 čtení
24. 6. 2017 11:21

Grilovací sezóna začala. Chcete si grilovačku trochu oživit? Zkuste si udělat tuto skvělou přílohu, grilované marinované žampiony. Andrea Motlíková vám poradí, jak na to.

S Andreou v kuchyni! Udělejte si doma skvělý burger

Recepty
 čtení
27. 5. 2017 8:01

Je tady víkend a tak se můžete víc věnovat i vašemu vaření! Máte chuť na pořádný burger? Andrea Motlíková vám poradí, jak udělat burger se žampionem portobello, karamelizovanou cibulí a klobásou.

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Máme výherce vstupenek na stezku v korunách stromů v Bavorsku!

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  TENAUR tepelná čerpadla

Tepelná čerpadla - projekce - instalace - servis

  Léčebné lázně Konstantinovy lázně a.s.

Odpočiňte si v lázních! Konstantinovy Lázně nabízejí mnoho druhů pobytů!

  Elektro - poruchová linka

ČEZ zákaznické služby

  Přehled dnešních akcí

  André Rieu: Maastrichtský koncert 2017

20:00     Plzeň » Měšťanská beseda

  Don Quijote

20:30    Plzeň

U Zvonu

  HRAKULÉTO

-     Plzeň

Program zde.