28.03.2024 12:31 28.03.2024 13:39
Záchranné složky mají plné ruce práce. Bourá se napříč Plzeňským krajem – FOTKY
Ve čtvrtek 28. března mají od ranních hodin záchranné složky plné ruce práce. Bouralo se na Tachovsku, Klatovsku i Plzeňsku.
28.03.2024 12:31 28.03.2024 13:39
Ve čtvrtek 28. března mají od ranních hodin záchranné složky plné ruce práce. Bouralo se na Tachovsku, Klatovsku i Plzeňsku.
28.03.2024 9:00 28.03.2024 11:18
K nehodě nákladního vozidla a automobilu došlo ve čtvrtek 28. března v 6:02.
28.03.2024 10:10 28.03.2024 10:56
Policie na místě provádí evakuaci osob.
Vepřová papenka je výborná. Zkusili jste jí už ale se švestkovou omáčkou? To se teprve budete olizovat. Je tady další recept z rubriky S Andreou v kuchyni!
Na přípravu budete potřebovat:
vepřová očištěná panenka
2PL švestkových povidel
1PL zredukovaného silného hovězího vývaru nebo hotové demi glace
100ml portského vína
1KL drceného jalovce
pár snítek čerstvého tymiánu
sůl a pepř
olej
Postup přípravy receptu:
Panenku osolíme a opepříme a opečeme ji na rozpálené pánvi s olejem ze všech stran. Měla by zůstat uvnitř šťavnatá, takže ji opékáme cca 2 minuty z každé strany . Vyjmeme a zabalíme do alobalu. Stáhneme plamen na minimum a vlijeme portské. Kdybyste ho nalili do velmi rozpáleného oleje, bude vám to strašně prskat. Teď už opět můžeme zvýšit teplotu a přidáme zredukovaný vývar, povidla, jalovec a tymián. Důkladně rozmícháme a redukujeme na požadovanou hustotu. Podle potřeby dochutíme. Panenku vyjmeme z alobalu, šťávu vlijeme do omáčky a promícháme. Panenku můžeme nakrájet na silnější plátky (filírovat) a podáváme s opečenými brambory a omáčkou, kterou můžeme přecedit přes jemné sítko.
Další recepty na blogu v Kuchyni vždy otevřeno
foto a recept: Andrea Motlíková