S Andreou v kuchyni: Recept na jarní bramborovou polévku

02.04.2017 8:13

Také na jaře by neměla chybět ve vašem jídelníčku polévka. Co si udělat rychlou bramboračku zjemněnou smetanou? Recept je od foodblogerky Andrey Motlíkové.

bramboorova polevka
bramboorova polevkabramborova polevka1

Na přípravu receptu budete potřebovat:
4 velké brambory
1 cibule
80 - 100 g slaniny
100 ml smetany
1,5 l vývaru
kousek másla nebo trochu oleje
2 PL  hladké mouky
1 KL mleté sladké papriky
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl a čerstvě mletý pepř
(medvědí česnek)

Postup přípravy:
Nejprve na kousku másla orestujeme cibulku se slaninou, cibuli ne dohněda, jen zlehka. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zasypeme paprikou, přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Důkladně rozmícháme, osolíme, vhodíme koření a vaříme do změknutí brambor. Nakonec vlijeme smetanu a prohřejeme. Dochutíme čerstvě mletým pepřem. Pokud máte medvědí česnek, určitě ho tam nakonec posekejte, ale už nevařte.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na facebooku nebo blogu V kuchyni vždy otevřeno.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24