QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Se dvěma promile a bez řidičáku! Vážná nehoda se stala u Chotíkova

21.10.2017 10:07     21.10.2017 12:16

V noci na sobotu se stala vážná nehoda na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary. U Chotíkova havarovalo osobní auto, jehož řidič nadýchal skoro dvě promile...

DSC_4203

K nehodě došlo kolem jedné hodiny v noci a na místo musela vyjet jak policie, tak záchranka. V její péči skončil 31letý řidič. Podle prvotních výsledků šetření je jasné, že velkou roli při havárii sehrál alkohol.

"Muž, který řídil osobní vozidlo tovární značky Opel Vectra, podle všeho nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem. Vozidlo uvedl do smyku a havaroval s ním mimo komunikaci. Tam narazil nejprve do dopravního značení a následně i do stromu," popsala mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Muže převezla záchranka do nemocnice. Policie s ním nicméně provedla dechovou zkoušku a ukázalo se, že za volantem neměl, co dělat. A to nejen kvůli alkoholu. "První dechová zkouška byla s výsledkem 1,91 promile. Opakovaná zkouška pak ukázala 1,96 promile. Policisté navíc zjistili, že muž nikdy nevlastnil řidičské oprávnění," doplnila policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24