QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Seniora nalezeného v Těšínské zavraždil 28letý muž

15.10.2018 14:57

Policisté dopadli pachatele víkendové vraždy, je jím 28letý muž z jihu Čech. Na svědomí má i napadení ženy, ke kterému došlo v sobotu. Přinášíme podrobnosti.

Vyšetřování na místě činu

Jak jsem vás o víkendu informovali, v Těšínské ulici v Plzni bylo nalezeno tělo muže bez známek života. Psali jsme zde.

Mrtvý 71letý muž byl nalezen v sobotu před pátou hodinou odpoledne. Soudní lékař na místě shledal na těle zjevné známky cizího zavinění.

Okamžitě se rozjelo velké pátrání po pachateli, a to nejen v Plzni, ale i okolí. V rámci prověřování tohoto případu a zjišťování veškerých skutečností vzniklo důvodné podezření, že pachatel by mohl mít na svědomí napadení 53leté ženy, ke kterému došlo v sobotu v ranních hodinách.

Žena šla v Plzni na autobusovou zastávku U Prazdroje a u křižovatky u čerpací stanice si všimla muže, který se za ní následně vydal.  V chůzi pokračovala a najednou ucítila říznutí do nohy. Když se otočila, viděla muže, jak již utíkal pryč.

Intenzivní pátrání po pachateli probíhalo nejen v nočních hodinách, ale i v neděli.

"V rámci pátrací akce byli policisté z policejní stanice Zbiroh přivoláni do jedné obce na Rokycansku, kde došlo kolem páté hodiny odpoledne k vloupání do zemědělského objektu. Pachatel byl ale vyrušen a utekl. Policejní hlídka prohledávala okolí, když si policistka všimla schovaného muže. Dle zákona jej vyzvala, aby opustil ukrýt, ale muž nereagoval a policistku dokonce napadl golfovou holí. V tu chvíli na místo dorazil i psovod se svým psem a muže společně zpacifikovali a zajistili," popisuje policejní mluvčí Martina Korandová.

Další vyšetřování ukázalo, že právě tento zadržený muž má na svědomí vraždu v Těšínské ulici i napadení ženy.

"Kriminalisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje muže v pondělí obvinili ze spáchání přečinu ublížení na zdraví, ze zvlášť závažného zločinu vraždy a přečinu násilí proti úřední osobě. Z naší strany bude státnímu zástupci podán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V současné době čekáme na výsledky soudní pitvy a výsledky znaleckých zkoumání nejen ze zajištěných stop a předmětů, ale i na osobu pachatele.  Policisté dnes nalezli i pravděpodobnou zbraň - nůž, kterou pachatel použil," uvádí dále policejní mluvčí Martina Korandová.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24