QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Série kontrol na silnicích pokračuje! V Plzni padly pokuty u všech kontrolovaných

21.09.2018 10:52

Silnice v regionu jsou v tomto týdnu pod přísným dohledem policie. Probíhá jedna dopravně bezpečnostní akce za druhou. Policie navíc upozorňuje, že kontroly ani zdaleka nekončí...

IMG_5769

Hned několik dopravně bezpečnostních akcí zažili řidiči v tomto týdnu na silnicích v Plzeňském kraji. Hlídky se ve velkém v posledních dnech hemžily také u silnic v Plzni. Tady dokonce během dopravně bezpečnostní akce dostali pokuty všichni řidiči, které policisté kontrolovali.

"Tentokrát se policisté zaměřili na dodržování nejvyšších povolených rychlostí. Během akce bylo zkontrolováno 18 vozidel a zjištěno 18 přestupků. V patnácti případech věc byla vyřešena v příkazním řízení na místě. Třikrát ale porušení zákona bude řešit správní orgán, dvakrát se jednalo o překročení povolené rychlosti a v jednou o špatný technický stav vozidla, automobil byl v zániku," řekla k akci mluvčí policie Hana Rubášová.

V terénu byli také policisté na Klatovsku. Ti se zaměřili hlavně na dechové zkoušky u řidičů. "Během akce zkontrolovali 98 vozidel, přičemž zjistili 20 přestupků. Ze sledovaných přestupků se v deseti případech jednalo o zjištěný nevyhovující technický stav vozidel, dva řidiči nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostním pásem. Zjistili také jeden trestný čin, kdy řidič usedl za volant a řídil se zákazem řízení," doplňuje mluvčí policie Dagmar Brožová.

Policisté navíc upozorňují, že obdobné dopravně bezpečnostní akce se budou i nadále opakovat.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24