QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Série kontrol pejskařů v Plzni pokračuje! Strážníci vyrazili na sídliště

23.03.2017 10:05

Hned několik sídlišť prvního plzeňského obvodu a také Park U Bazénu obsadili strážníci a opět se zaměřili na kontroly pejskařů. Od preventivních domluv už přešli i k pokutám.

kosticka

Vypadá to, že s přísnými kontrolami pejskařů v Plzni to strážníci myslí opravdu vážně. Intenzitu dohledu zvýšili strážníci po dohodě s vedeními jednotlivých na začátku roku. Už několikrát tak šli do terénu s hlídkami i zástupci obvodů.

Poslední intenzivní kontroly proběhly v tomto týdnu na prvním plzeňském obvodu a spolu se strážníky šla na obhlídku rajónu také místostarostka ÚMO1.

"Kontroly byly provedeny na několika místech – na Vinicích, v Bolevci, na Košutce a zejména v okolí centrálního parku. Strážníci se zaměřili především na to, zda průvodci zvířat po svých čtyřnohých miláčcích uklízí výkaly, i na další povinnosti vyplývající jim z městské vyhlášky. Kontrolou prošlo 35 psů," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Na začátku intenzivních kontrol strážníci působili spíš preventivně, mnoha pejskařům se domlouvalo nebo se jim vysvětlovali jejich povinnosti. V posledních týdnech už ale padají nekompromisně pokuty. "Nejčastějším prohřeškem bylo volné pobíhání. Všichni ti, kteří splnili povinnosti průvodců zvířat, obdrželi malý dárek ve formě zásobníků na sáčky na exkrementy," dodává mluvčí strážníků.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24