QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Série vážných nehod zaměstnala složky IZS! Dvě z nich skončily tragicky - FOTKY

10.08.2018 9:24     10.08.2018 10:58

Série vážných nehod se od pátečního rána odehrála na silnicích v regionu. U Rokycan skončila nehoda tragicky. Nehoda uzavřela mimo jiné i silnici mezi Vejprnicemi a Tlučnou.

1c
1c1a1b1234567

Složky IZS musely od pátečního rána zasahovat u celé řady nehod. Tragická nehoda se odehrála u Rokycan u odbočky na Tymákov.

Došlo k čelními střetu dvou osobních aut ve vysoké rychlosti. Na místě musel zasahovat i vrtulník letecké záchranky. "Z místa transportuje letecká záchranná služba muže, ročník 1968, na emergeny FN Plzeň - Lochotín, muž není v přímém ohrožení života. U druhého zraněného došlo k exitu," řekla k zásahu Ivana Vodehnalová z krajské záchranky.

"Dnes krátce po půl desáté dopoledne došlo na silnici II/183 k tragické dopravní nehodě. Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič ve vozidle Peugeot jedoucí od Rokycan na Šťáhlavy z dosud nezjištěných důvodů přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem značky Citroën. Řidič z vozidla Peugeot  utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Veškeré okolnosti dopravní nehody jsou v šetření rokycanských kriminalistů, kteří si věc na místě převzali," dodala k nehodě mluvčí policie Hana Kroftová.

Záchranáři museli vyjíždět tak k havárii na hlavním tahu I/19 u Nezbavětic, kde se převrátila dodávka. "Z místa transportujeme ženu, ročník 1972, na chirurgickou ambulanci FN Plzeň areál bývalé vojenské nemocnice na Borech, žena není v přímém ohrožení života. Dále transportujeme ženu, ročník 1985, na chirurgickou ambulanci Rokycanské nemocnice. Žena není v přímém ohrožení života," doplnila k nehoda Ivana Vodehnalová.

Další nehoda se řešila na křižovatce za Losinou u odbočky na Nezvěstice, kde skončilo auto v příkopu. Obdobná nehoda se odstraňovala také u Lužan na jižním Plzeňsku.

Čelní střet dvou osobních aut pak uzavřel silnici mezi Tlučnou a Vejprnicemi. I tam museli vyjíždět jak hasiči, tak záchranka. "Muže, ročník 1956, transportuje výjezdová skupina do FN Plzeň Lochotín na emergency, muž není v přímém ohrožení života. Ženu, ročník 1989, transportujeme na chirurgickou ambulanci FN Plzeň Bory. Žena není v přímém ohrožení života," informovala Ivana Vodehnalová.

Bouralo se také na hlavním tahu I/20 u Kasejovic směrem na Lnáře, kde musela být silnice uzavřená. Tam došlo ke srážce dodávky a kamionu. "Řidič dodávky byl ošetřen projíždějící lékařkou," řekl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Další tragická nehoda se následně odehrála odpoledne na Domažlicku u Horšovského Týna, kde narazilo auto do stromu. "Muž, ročník,1991, utrpěl zranění neslučitelná se životem," informoval mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha.

FOTO: HZSPK, ZZSPK, Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24