Šestiletá dívka byla zachycena Pendolinem v Plzni, zasahovala záchranka

14.10.2017 13:22     14.10.2017 14:17

K události došlo v Plzni na hlavním vlakovém nádraží, šestiletá holčička byla zachycena vlakem. Šla se svým bratrem v místě, které je určené jen pro zaměstnance.
 

IMG_7994

Na nástupišti číslo 6 (v místě pouze pro zaměstnance) hlavního vlakového nádraží šla před 13. hodinou šestiletá holčička a její sedmnáctiletý bratr směrem na Slovany.

"Bylo to v místě, které je určeno pouze pro zaměstnance. Strojvedoucí si jich všiml a zahoukal, aby si ho všimli. Jenže na to starší bratr zareagoval tím, že přeběhl přes koleje. Holčička ho následovala, došlo ke střetu, zachytil jí bok vlaku. Na místě byl svěděk, který holčičku vytáhl, tím ji zachránil život," popsala mluvčí policie Veronika Horková.

Na místě zasahovala záchranka. Podle mluvčího záchranky byla holčička při vědomí. "Byla převezena k dovyšetření na ambulanci dětskou kliniku Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín," uvedl Martin Brejcha, mluvčí záchranky.

Kvůli nehodě došlo k omezení v dopravě cca do 16. hodiny.

ČD informuje:

Z důvodu srážky vlaku SC 512 s osobou, pohybující se v kolejišti, bude v trati Plzeň hl.n. - Františkovy Lázně vlak nahrazen náhradní soupravou, u které nebude dodrženo plánované řazení vlaku.

Opatření pro vlak SC 515:

- u vlaku SC 515 nebude dodrženo plánované řazení vlaku v trati Františkovy Lázně - Plzeň hl.n.. Ve stanici Plzeň hl.n. si cestující přestoupí do kmenové soupravy vlaku.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24