QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sezóna poutí odstartuje v Úhercích, pokračovat bude až do léta

13.03.2017 9:56

Už v tomto týdnu se rozjede tradičně sezóna poutí v regionu. Každým rokem ji otevírá jedna z nejstarších poutí v regionu, a sice v Úhercích na Plzeňsku.

DSC_0050

Jen co se do finiše blíží sezóna maškarních a za námi jsou i masopusty, roztáčí se kola dalších tradičních akcí. Předzvěstí jara je start sezóny poutí. Ta první se odehraje už v tomto týdnu v Úhercích.

Jedna z nejstarších poutí v regionu potrvá od pátku 17. března do neděle 19. března. V pátek budou atrakce patřit dětem z Ústavu sociální péče Zbůch. O víkendu pak pojedou naplno pro veškerou veřejnost. Chybět nebudou ani atrakce pro ty nejotrlejší jako je Extreme a další. Připravené ale budou i "stálice" poutí jako jsou řetízkové kolotoče, labutě, Lochnesská dráha nebo autodromy, houpačky a k dispozici bude mimo jiné také Ruské kolo nebo quazorbing.

V dubnu pak bude na programu pro změnu jedna z největších poutí v kraji. Od 15. dubna se otevře pouť U Jiřího na Doubravce v Plzni. O víkendu 15. až 16. dubna bude probíhat v Plzni také pouť v Malesicích a vyrazit budou moct milovníci atrakcí například i do Vrčeně na Plzeňsku. V dubnu bude na programu také jarní pouť ve Strážově na Klatovsku. Ve velkém pak poběží kolotoč poutí od června přes celé prázdniny.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24