QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Sídliště na Slovanech se proměnilo ve staveniště - AKTUÁLNÍ FOTKY

30.05.2016 14:01

Rekonstrukce vnitrobloku mezi paneláky u Koterovské na Slovanech v Plzni je v plném proudu. V lokalitě řádí těžká technika a tamní obyvatelé bojují s terénem. Podívejte se na fotky!

foto-qap-cz (30)
foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (22)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (24)foto-qap-cz (25)foto-qap-cz (27)foto-qap-cz (26)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (29)foto-qap-cz (30)foto-qap-cz (31)

Vnitroblok mezi paneláky v lokalitě mezi Koterovskou a Chvojkovými lomy v Plzni na Slovanech je obsazený těžkou technikou a práce na rekonstrukci běží naplno. Tamní obyvatelé budou muset se stavbou počítat ještě několik měsíců.

Dlouho plánovaná rekonstrukce odstartovala letos na jaře. Za poslední zhruba dva měsíce práce postoupily opravdu o pořádný kus. V lokalitě řádí těžká technika a obyvatelé paneláků se musí vyrovnávat s ne zrovna ideálními podmínkami. "Hlavně když zaprší, tak to je něco děsnýho," potvrdila QAP.CZ jedna z tamních obyvatelek s tím, že překonat terén například s nákupy dá někdy hodně velkou práci.

Práce na stavbě nicméně budou ještě několik měsíců pokračovat. Kompletní ukončení stavby je naplánované na říjen letošního roku. V lokalitě kvůli stavbě také ubyla aktuálně parkovací místa ve velkém.

Výsledkem budou nová parkoviště a další úpravy...

Po dokončení stavby by se ale lidem ze sídliště mělo významně ulevit hlavně v souvislosti s parkováním. V lokalitě má vzniknout zhruba 180 parkovacích míst, z roho osm bude určeno pro invalidy. Celkem devět míst bude vybudováno i pro návštěvníky fitnessu. Tím se zvedne kapacita na dvojnásobek.

"Samotné stavební práce spočívají v rekonstrukci přístupové komunikace, vybudování nové a vybudování parkovacích míst. Zároveň bude vybudována dešťové kanalizace a vyměněno veřejné osvětlení," dodává Pavel Grisník, vedoucí Odboru investic Technického úřadu Magistrátu města Plzně. Na úplný závěr se pak bude upravovat také zeleň ve vnitrobloku.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24