QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Silničáři vyhlásili kalamitu na tahu z Plzně na Karlovy Vary

13.01.2017 14:51     13.01.2017 17:22

Silnici I/20 u Bezvěrova na severním Plzeňsku museli silničáři spolu s policií uzavířt už dopoledne. Odpoledne pak dorazila další sněhová bouřa a v oblasti byl vyhlášený kalamitní stav.

7

Silnice I/20 byla na území Plzeňského kraje uzavřená už od 10. hodiny dopolední v úseku mezi Bezvěrovem a Štipoklasy. Postupně to sice vypadalo, že by se mohla otevřít, to se ale nakonec nepotrvdilo a do oblasti navíc dorazila další sněhová bouře se silným větrem.

Silničáři tak před třetí hodinou odpolední vyhlásili pro celou lokalitu kalamitní stav. "Ani s několika vozy nejsme schopni silnici zprůjezdnit. Na úsecích plání je to nemožné. Navíc situaci zhoršila i sněhová vánice a podle výhledů budou další následovat," řekl QAP.CZ hlavní dispečer silničářů Jiří Slapnička.

Kalamitní byla situace i na silnicích druhé a třetí třídy v celé oblasti. "Řidičům doporučujeme, aby na Úněšovsko a Bezvěrovsko vůbec nejezdili," říká mluvčí policie Martina Korandová. Silnici na Karlovy Vary se podařilo otevřít až v podvečerních hodinách.

Velmi špatná byla nicméně situace také na Tachovsku, kde se musela uzavřít silnice z Plané na Miránské Lázně. Výstraha kvůli sněhovým jazykům platí podle ČHMÚ až do odvolání.

Počasí dělalo problémy v Plzeňském kraji už od ranních hodin, kdy odstartovala série nehod. Do terénu museli od rána v desítkách případů také hasiči a několik oblastí Plzeňského kraje bylo kvůli silnému větru dokonce bez proudu, podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24