QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Silnice jsou v obležení policejními hlídkami

21.10.2016 7:01

Silnice v regionu jsou v posledních dnech pod přísným dohledem. Policie rozjela jednu dopravně bezpečnostní akci za druhou a hlídky od silnic jen tak nezmizí.

ilustrační foto_QAP foto (21)

Policie v Plzeňském kraji odstartovala doslova sérii kontrol. Jedna dopravně bezpečnostní akce střídá druhou a podle oficiálního vyjádření s kontrolami jen tak neskončí.

Policisté se v posledních dnech zaměřili na chodce a cyklisty kvůli přibývání tragických nehod. K vidění byli v posledních dnech hned na několika místech regionu (podrobnosti čtěte zde).

I v průběhu akce zaměřené na tyto účastníky silničního provozu byla navíc spuštěná další akce. A opět padaly pokuty nejčastěji za rychlost. Tentokrát na Domažlicku.

"Během akce zkontrolovali 65 vozidel a zjistili 16 přestupků. Čtrnáct přestupků vyřídili na místě v blokovém řízení uložením blokových pokut v celkové částce 6 100 korun, dva přestupky oznámili správnímu orgánu k projednání. Ze sledovaných se v osmi případech jednalo o překročení nejvyšší povolené rychlosti, jeden řidič usedl za volant pod vlivem drogy, dva řidiči neužili za jízdy bezpečnostní pás a jeden řidič se dopustil přestupku na železničním přejezdu," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

Podle oficiálního vyjádření policie budou kontroly na silnicích pokračovat. A to nejen ty zaměřené na cyklisty a chodce. "Upozorňujeme všechny účastníky silničního provozu, že obdobná akce se bude v brzké době opakovat," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24