Silnice v kraji ovládly kontroly! Zaměří se na dechové zkoušky

16.07.2018 13:48

Policie rozjíždí sérii preventivních kontrol na silnicích v Plzeňském kraji. Akce startují v pondělí a pokračovat budou v dalších týdnech. Řidiče čekají hlavně dechové zkoušky na alkohol.

QAP_FOTO

Řidiči by měli aktuálně počítat na silnicích s větším množstvím policejních hlídek. Začíná další série preventivních dopravně bezpečnostních akcí.

"V průběhu letních prázdnin se na území Plzeňského kraje uskuteční další pokračování dopravně preventivní akce s názvem „Řídím, piju nealko pivo“. Ta má za svůj cíl upozornit řidiče motorových vozidel na rizika, která jsou spojena s konzumací alkoholu v dopravě. Společně s dopravními policisty, policistkami z oddělení tisku a prevence se této akce jako tradičně zúčastní promotéři Českého svazu pivovarů a sladoven a zástupci BESIPu," potvrdila mluvčí policie Pavla Burešová.

Akce se v kraji opakuje v průběhu roku několikrát. Také tentokrát se mohou řidiči, kteří projdou bez problémů, těšit na drobné dárky. "Řidiči, u kterých bude provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem, následně obdrží drobné propagační předměty," dodává policejní mluvčí. V pondělí se hlídky objeví v Chocenické Lhotě. V průběhu dalších týdnů se pak bude akce konat na dalších místech Plzeňského kraje.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24