QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Silnice v regionu obsadily policejní hlídky! Kontroly jedou naplno

17.08.2018 9:57

Silnice v regionu se v těchto dnech doslova hemží policejním hlídkami. Aktuálně probíhá celá řada dopravně bezpečnostních akcí! Nejvíc pokut padá zase za rychlost.

Kontroly na alkohol_QAP_foto (15)

Kontroly řidičů spustili v těchto dnech mimo jiné policisté na Klatovsku, Rokycansku a v terénu byly i policejní hlídky v Plzni. Řidiči by měli s kontrolami počítat i dál.

Na Klatovsku se dopravně bezpečnostní akce odehrála v tomto týdnu ve večerních hodinách. "Policisté se při akci zaměřili na řidiče, kteří porušili zákaz požívání alkoholických nápojů nebo návykových látek a řídili vozidla pod jejich vlivem. Dále kontrolovali i dodržování platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, pátrali po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech," říká mluvčí policie Dana Ladmanová s tím, že v síti kontrol skončil i jeden řidič pod vlivem alkoholu.

Na Rokycansku proběhla dokonce dvoudenní akce. Zaměřená byla zejména na měření rychlosti. "Do akce bylo zapojeno celkem 21 policistů, kteří zkontrolovali 82 vozidel a zjistili při tom 25 přestupků. Všechny vyřešili na místě příkazem v úhrnné výši 10 200 korun. Nejčastějším prohřeškem řidičů bylo překročení povolené rychlosti, ani jeden z kontrolovaných řidičů neřídil pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek," shrnuje policejní mluvčí Hana Kroftová.

Dva dny byly v terénu i policejní hlídky v Plzni. Policisté se zaměřili na rychlost, dohlíželi ale také mimo jiné u železničních přejezdů. "Při akci bylo kontrolováno 75 vozidel  a zjištěno celkem 67 dopravních přestupků, za které bylo uloženo 61 pokut v příkazním řízení na místě za 35 000 korun. V šesti případech policisté přestupky řidičů oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. Mezi nejčastějšími zjištěnými prohřešky řidičů patřilo porušení stanovené rychlosti v obci a mimo obec, a to celkem v 53 případech," dodává mluvčí policie Veronika Hokrová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24