Silný vítr zaměstnal hasiče v kraji! Na kontě mají přes sedm desítek zásahů

19.01.2018 9:31

Silný vítr, který ve čtvrtek zasáhl Plzeňský kraj, spustil pohotovost i pro hasiče. Během dne vyjeli k víc jak sedmi desítkám událostí. Vítr lámal stromy a trhal střechy...

nakloněný Strom Babylon
nakloněný Strom Babylonvyvrácené stromy Domažlicevyvrácené stromy Domažlice2

Silný vítr během čtvrtka postupně potrápil Plzeňský kraj na mnoha místech. Nejsilněji pak udeřil v odpoledních hodinách. Hasiči byli nicméně v terénu průběžně celý den.

"Od včerejšího rána vyjížděli hasiči v Plzeňském kraji celkem k 71 událostem spojeným se sněžením a silným větrem. V 68 případech šlo o stromy popadané přes cesty a vozovky, nebo stromy, u kterých hrozilo, že padnou. Ve třech případech to byly plechy na střechách, které hasiči buď připevnili zpět, nebo z bezpečnostních důvodů sundali," říká mluvčí hasičů Petr Poncar

Nejvíc výjezdů zaznamenali hasiči na Šumavě, celkem vyjeli k víc jak třicítce událostí. "Hasiči na Domažlicku vyjížděli k jedenácti zásahům souvisejícím s počasím a hasiči na Tachovsku k devíti. Zbylé zásahy byly zastoupeny rovnoměrně po Plzeňsku a Rokycansku," dodává mluvčí krajských hasičů.

V souvislosti s těmito událostmi naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Poslední výjezd kvůli silnému větru evidovali hasiči před osmou hodinou večer, kdy odstraňovali padlý strom u Čachrova na Klatovsku.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24