QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Situace na silnicích v kraji se uklidnila. Silničáři jsou dál v terénu - FOTKY

14.01.2017 9:15

Po páteční kalamitě, která zasáhla zejména Plzeňsko a Tachovsko, se situace na silnicích v sobotu ráno stabilizovala. Silničáři jsou i tak dál v terénu. Kde si aktuálně dávat pozor?

2
123457682

Silničářům se do sobotního rána podařilo zprůjezdnit všechny silnice, které musely být v pátek uzavřené kvůli kalamitě. I tak ale v regionu dál sněží a řidiči by měli být maximálně opatrní.

"Na Domažlicku, Klatovsku, Rokycansku a Plzni jihu je situace už dobrá. V oblastech, kde jsme měli kalamitní stavy, jako je Plzeň sever a Tachovsko už se podařilo také silnice uvolnit. Samozřejmě jsme stále v terénu, musí se to rozšířit, aby byla doprava bezpečná, takže údržbu doděláváme," říká k aktuální situaci hlavní dispečer silničářů Jiří Slapnička.

Podle současných výhledů by se situace už nijak extrémně zhoršit neměla. Výstraha před sněhovými jazyky nicméně dál trvá až do odvolání. Silničáři tak zůstávají nadále v pohotovosti.

Ačkoliv se situace stabilizovala, řidiči by měli být stále velmi opatrní. Tradičně horší je situace na hlavním tahu na Domažlicku od Horšovského Týna na Folmavu, kde mohou mít problémy zejména kamiony. Sněhové závěje se tvoří stále také u Postřekova a u Holýšova na Domažlicku směrem na Neuměř. Stejně tak by měli být řidiči opatrní na hlavním tahu I/22 z Klatov na Domažlice u Bezděkova, kde se ještě tvoří sněhové jazyky.

Od rána se řeší také několik nehod. V Klatovech havarovalo osobní auto v Janovické ulici, auto skončilo na boku u Hartmanic na Klatovsku a bouralo se i u Nalžovských Hor. Nehody se naštěstí obešly bez zranění.

FOTO: pvatelier.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24