Sklepy chaty proměnil na pěstírnu marihuany. Vyráběl z ní i mast

22.03.2017 15:12

Policie odhalila dalšího "domácího" zahradníka, který přeměnil dům na pěstírnu marihuanu. Tentokrát jde o muže, který ve velkém pěstoval marihuanu v chatě v jedné z rekreačních oblastí.

2

Policie měla na "zahradníka" políčeno už nějakou dobu. Na konci loňského roku tak mohla rozjet domovní prohlídku v obci u Sušice na Klatovsku. Teď už čelí pěstitel obvinění kvůli přechovávání omamné a psychotropní látky a také kvůli samotnému pěstování.

"Obviněný muž v rekreačním domě přechovával pro vlastní potřebu usušené rostliny konopí celkem 1522 gramu. Podle odborného zkoumání bylo zjištěno D-9-tetrahydrokanabinolu od 2,6 až 10,5 %. Dále byla zajištěna i pryskyřice z konopí, ve dvou plastových krabičkách byla mast zelené barvy a suché rostliny," říká mluvčí policie Dana Ladmanová.

Konopí pěstoval podle všeho ve sklepích domu, kde policie odhalila i poměrně slušně vybavenou pěstírnu s elektrotechnickou soustavu. "Policisté zajistili ventilace s filtrací, topné zdroje, závlahové zařízení, osvětlení, květináče, hnojiva a nejméně 70 rostlin konopí. Zajištěné rostliny i věci byly podrobeny odbornému zkoumání a byla zjištěna přítomnost D-9-tetrahydrokanabinolu," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24