Škodovka porazila Hradec 1:0 a dál vládne extralize

27.10.2017 19:35     27.10.2017 20:50

Urputnou bitvu indiánů s Mountfieldem Hradec Králové rozhodl jediný gól Jaroslava Kracíka v 34. minutě. Brankář Miroslav Svoboda udržel podruhé v řadě čisté konto. 

17090822

Vstup do utkání 17. extraligového kola vyšel lépe domácím. Síly na obou stranách se ale postupně vyrovnaly a i hosté se začali více dostávat do šancí. Přes sedm tisíc fanoušků v Home Monitoring Aréně se ale v první dvacetiminutovce gólu nedočkalo.

Po přestávce zahrozil domácí kanonýr Kubalík a na druhé straně Koukal. Indiáni postupně zvyšovali tlak a v 34. minutě překonal hradeckého brankáře Rybára osamocený Kracík – 1:0.

Poslední dvacetiminutovka přinesla řadu šancí, ale gól už nepadl. Nepomohla ani závěrečná power play Mountfieldu. Domácí gólman Svoboda si tak drží neprůstřelnost v délce 121 minut a 34 vteřin.

„Bylo to atraktivní utkání, i když možná pro diváky padlo málo branek. Hradec je na vítězné vlně, dobře bruslí. Věděli jsme, že to nebude jednoduché. Zápas jsme ale zvládli, dobře jsme forčekovali i bránili a rozlišovali, kdy jít do útoku a kdy se zatáhnout. Bylo to o jednom gólu. Potkaly se dva silné týmy. Jsem rád, že to dopadlo pro nás vítězně. Hradec je silný, bylo jasné, že půjdou nahoru. Chtěl bych klukům za dnešní výkon poděkovat,“ uvedl po zápase trenér Plzně Ladislav Čihák.

HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Sochůrek) – J. Kindl, Jones, Kvasnička, Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák – Schleiss, Mertl, Gulaš (C) – D. Kubalík (A), Stach, Indrák (A) – Straka, Kracík, M. Chalupa – Kodýtek, Preisinger, Hollweg

Mountfield HK: Rybár (J. Sedláček) – Gregorc, Cibulskis, Graňák, Rosandić, Vydarený, Pláněk, Čáp – Vopelka, Dragoun, Köhler (A) – Látal, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – Červený, Koukal (A), Cingel – R. Pavlík, Berger, Jarůšek

FOTO: ilustrační 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24