Škodovku v Doudlevcích čekají velké rekonstrukce

17.02.2017 7:02

Areál Škoda Electric v plzeňských Doudlevcích projde v příštích měsících zásadními proměnami. Startuje velká rekonstrukce za zhruba sto milionů. Podívejte se na vizualizaci!

H1-render

Zásadní proměnou projde v příštích měsících areál společnosti Škoda Electric v plzeňských Doudlevcích. Díky investicím za více než 100 milionů korun posílí největší evropský výrobce trolejbusů moderní zázemí pro své zaměstnance i návštěvníky a například také vybuduje nové prostory pro výrobu a skladování.

"Jsme firma, která dodává zákazníkům po celém světě velmi sofistikované výrobky a chceme, aby tomu odpovídalo i prostředí, ve kterém působíme a kterým se prezentujeme. Věřím, že úpravy areálu a zázemí firmy ocení i naši zaměstnanci,“ říká generální ředitel Škody Electric Jaromír Šilhánek.

A co konkrétně změny zahrnou? "Pro veřejnost bude asi tou nejviditelnější změnou v rámci revitalizace fakt, že odstraníme zeď, která dnes odděluje náš areál od sousední Průmyslové ulice. Hradbu nahradí plot. Navíc vybudujeme zcela nový moderní vjezd a také parkoviště pro zaměstnance i návštěvníky firmy – to vše zhruba na úrovni křižovatky s Nebílovskou ulicí,“ vysvětluje vedoucí útvaru Správa majetku Škody Electric Václav Beneš.

V blízkosti nového vjezdu a na uvolněné ploše po demolici starých objektů u Průmyslové ulice vznikne parkoviště pro zhruba sedmdesát aut. "Celé okolí oživí sadové úpravy – v místě se počítá s vysázením stromů, přibudou travnaté a květinové plochy,“ říká Václav Beneš.  Nový vjezd se samoobslužným systémem nahradí současnou vrátnici, která už nevyhovuje současnému provozu v areálu. Přestavba areálu se dotkne i hlavní budovy Škody Electric u Průmyslové ulice - tam například vznikne zcela nová recepce. „Zvýší se komfort pro zaměstnance i návštěvníky firmy,“ dodává Václav Beneš.

Promění se i plocha v okolí hlavní budovy Škody Electric. Během letošního roku se plánují například změny ohledně nevyužívaných objektů blízko hlavní budovy Škody Electric. "Někdejší lisovna a svařovna má po rekonstrukci sloužit jako moderní sklad. A budovu bývalého střediska zásobování odstraníme a na jeho místě vznikne dalších několik desítek nových parkovacích míst a manipulační plochy pro naše výrobky,“ vysvětluje Václav Beneš s tím, že modernizací projdou i některé kancelářské a také výrobní prostory, například dílna elektromontáže. 

Revitalizace areálu je rozdělena do několika samostatných stavebních etap. "Práce odstartovaly na začátku ledna a souvisí právě s výstavbou nového velkokapacitního vjezdu do našeho areálu. První návštěvníci by se novým vjezdem mohli do Škody Electric podívat už v červnu letošního roku,“ říká Václav Beneš.

Zdroj vizualizace: Škoda Transportation

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24