QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Školáci z Plzeňského kraje vyrážejí na zimní olympiádu

16.01.2018 19:01

Téměř 90 sportovců z našeho regionu se zúčastní zimní olympiády dětí a mládeže v Pardubickém kraji. Kromě zimních sportů  se bude bojovat i disciplínách jako jsou tanec a šachy.

Dresy_ZODM_2018-3

Plzeňský kraj bude mít své zastoupení ve všech disciplínách. O medaile bude bojovat  89 sportovců. Součástí výpravy je i 28 trenérů. "Plzeňští sportovci se budou snažit navázat na úspěchy z minulé zimní olympiády, která se konala v Ústeckém kraji v roce 2016. Tehdy výprava Plzeňského kraje získala  14 medailí – šest zlatých, šest stříbrných a dvě bronzové. V počtu dosažených medailí získali 6. místo, a to především díky alpskému a běžeckému lyžování, snowboardingu a rychlobruslení. Věřím, že i letos se budeme moci pochlubit cennými kovy,“ říká náměstkyně hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu Ivana Bartošová.

K přípravám na olympiádu patří i výběr jednotného reprezentačního oblečení sportovců. "Po úspěších z poslední letní olympiády v Jihomoravském kraji, kde plzeňská výprava byla vyhodnocena jako výprava s nejhezčím oblečením, zůstáváme věrni barevné kombinaci s modrou barvou. Doufáme, že nejen na sportovním, ale i módním poli Plzeňský kraj uspěje,“dodává vedoucí krajské výpravy Petr Mašinda.

Hry VIII. zimní olympiády dětí a mládeže se uskuteční od 28. ledna do 2. února 2018. Soutěžit se bude v alpském lyžování, běžeckém lyžování, biatlonu, krasobruslení, ledním hokeji, lyžařském orientačním běhu, rychlobruslení, skicrossu a snowboadingu. Doprovodnými soutěžemi jsou šachy a taneční klání.

Olympiáda dětí a mládeže České republiky je projekt Českého olympijského výboru. Koná se od roku 2003 pravidelně každý rok, přičemž se střídají hry letní a zimní olympiády.  V soutěžích se představují sportovci  ze 14 krajských výprav od 8 do 18 let, kteří bojují  v žákovských a dorosteneckých kategoriích.

FOTO: Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24