Školky na Slovanech budou bezpečnější. Ohlídají je videotelefony i čipy

24.08.2016 7:02

Mateřské školky v Plzni na Slovanech budou mít už v průběhu tohoto školního roku lepší zabezpečení proti vstupu cizích osob. Někde bude vstup na čipy, jinde budou videotelefony. 

Nová školka v Černicích_QAP_foto (4)

V minulosti už byly vstupy speciálně zabezpečené na třech mateřských školkách na území druhého plzeňského obvodu. V tomto školním roce se opatření rozšíří na další z nich. Obvod nicméně slibuje, že v budoucnu budou obdobná zabezpečovací zařízení instalována i na zbylých mateřinkách.

Speciální způsob, jak zabránit vstupu nežádoucích osob do areálu, budou mít od nového školního roku na 89. mateřské školce v Habrové ulici. Vzhledem k rozlehlosti areálu se v tomto případě nesáhlo po tradičních videotelefonech, ale ke vstupu na čipy. V současné době už je systém v podstatě hotový a od září bude fungovat. Celkem vyšel systém na víc jak 155 tisíc.

Další školky pak budou mít videotelefony. "Ty budou ale během září  teprve instalovány, a to na 2. MŠ U Hvězdárny 26, 17. MŠ Čapkovo náměstí 4, 23. MŠ Topolová 3 a 31. MŠ Spojovací 7. Nyní probíhá výběrové řízení, které bude uzavřeno příští týden. Předpokládáme, že celková cena by neměla přesáhnout 500 000 koprun. Spíše ale doufáme, že to bude méně," říká místostarosta obvodu Jan Fluxa.

Už v minulosti byla obdobná zařízení nainstalována na školce v Barvínkově ulici, ve Spojovací a v Částkově ulici. Do budoucna se pak novinka objeví i na další mateřinkách. "V roce 2017 předpokládáme vybudování obdobných bezpečnostních zařízení i ve zbylých mateřských školkách, které máme ve správě, tedy v 5. MŠ Zelenohorská 25, 21. MŠ Na Celchu 33, 25. MŠ Ruská 86 a v 80. MŠ Úslavská 80," dodává místostarosta obvodu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24