QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Složky IZS vyjížděly v noci k otravě plynem do Druztové

11.03.2018 9:22     11.03.2018 11:24

Do rodinného romku v Druztové na severním Plzeňsku vyjížděli záchranáři, policisté i hasiči v noci ze soboty na neděli. Podle předběžných informací se jednalo o otravu plynem.
 

wintrovka1

Záchranáři převezli do nemocnice celkem 3 osoby. "Převáželi jsme muže a ženu na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň - Lochotín a dívku na ambulanci dětské kliniky," uvedl Martin Brejcha, tiskový mluvčí záchranné služby.

Na místo vyjížděli i policisté. "Dnes v nočních hodinách jsme vyjížděli k oznámení dívky, která uvedla, že se po půlnoci náhle vzbudila a zjistila, že její rodiče mají blíže neurčené zdravotní problémy. Do obce na severním Plzeňsku byla ihned vyslána hlídka policistů z obvodního oddělení Třemošná. Ti po vstupu do domu zjistili, že na chodbě je silně cítit plyn," uvedla mluvčí policie Markéta Fialová.

Uvnitř domu policisté našli dívku (ročník 2001), dále muže (ročník 1973), který ze zdravotních důvodů s hlídkou nedokázal komunikovat a ženu (1975), která byla v bezvědomí.

"Policisté a záchranáři nezaváhali ani vteřinu a i přes zřejmý únik plynu okamžitě zahájili záchranu osob a dostali je pryč z domu do bezpečí. Tam jim byla poskytnuta bezodkladná první pomoc a posléze byly všechny tři osoby transportovány na emergency do Fakultní nemocnice Plzeň," upřesnila dále mluvčí policie.

Kriminalisté věc nadále šetří. "Prozatím zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že v domě mohlo dojít vlivem špatného spalování plynového kotle k úniku oxidu uhelnatého, kterého se osoby spící uvnitř domu nadýchaly," uvedla dále tisková mluvčí policie.

Foto: Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24