QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Snídaně pro cyklisty zakončí letošní kampaň Do práce na kole

30.05.2018 7:59

Letošní květnová kampaň "Do práce na kole" se pomalu chýlí ke konci. Plzeňané ji mohou poslední den zakončit u Papírenské lávky. Připravena pro ně bude cyklosnídaně.

Do_prace_na_kole_ZCU_Celozivotni_vzdelavani

Snídaně pro cyklisty u Papírenské lávky ukončí 31. května letošní kampaň Do práce na kole. Ve čtvrtek ráno mezi šestou a osmou hodinou si pro čaj, kávu a něco dobrého na zub mohou přijet všichni účastníci soutěže, ale i další, kteří kolem pojedou do práce či do školy na kole.

Soutěžní kampaň probíhala v Česku celý květen a celkem se jí účastnilo 16 tisíc odvážlivců. V Plzni se do 6. ročníku zapojilo 823 lidí ze 179 firem a organizací. Po celý měsíc se snažili soutěžící co nejčastěji jezdit se svým týmem do práce nebo školy na kole, koloběžce či in-linech, chodit pěšky nebo běhat.

„Cyklosnídani připravujeme pro všechny plzeňské účastníky kampaně Do práce na kole a další cyklisty již po čtvrté. Chceme je povzbudit do dalšího ježdění do práce na kole a poděkovat za jejich úsilí a nadšení. Doufáme, že se v Plzni bude na vlastní pohon přemisťovat nejen do práce, školy, ale i za sportem a zábavou stále více lidí,“ vysvětluje Jiří George Konečný ze spolku Plzeň na kole. „K plánování tras po městě může napomoci cyklomapa Plzně (www.cyklomapa.plzne.cz) nebo vhodnout trasu rádi poradíme na některé z našich akcí,“ doplňuje Konečný.

Do soutěže se kromě 2-5 členných týmů cyklistů mohli zapojit také běžci, chodci, vozíčkáři a jezdilo se také na koloběžkách, bruslích a longboardech. Soutěžilo se v kategoriích pravidelnost týmu, výkonnost jednotlivce a kreativita. Oceněný bude tradičně i „cyklozaměstnavatel roku“, který vytváří co nejlepší podmínky pro své zaměstnance jezdící do práce na kole. Letošní novinkou bylo zapojení vysokých škol v kampani Do školy na kole. Účastníci už letos společně absolvovali 15 900 jízd na kole, při kterých ujeli téměř 147 tisíc km. Pěšky ušli do práce téměř 3000 km. Společně tak zatím ušetřili přes 20 tun CO2.

Letošní vyhlášení výsledků proběhne v pondělí 18. června od 18 h v DEPO2015 v Presslově 14 v Plzni (Pozor: Termín byl z organizačních důvodů změněn oproti původnímu 11. června). Účastníci se mohou těšit na zajímavé ceny a další překvapení. Hodinu před vyhlášením bude otevřena veřejná cyklodílna.

Více informací najdete na webu www.dopracenakole.cz v sekci Plzeň. O akci jsme vás informovali v článku zde.

Doprovodné akce:

31. května, od 6:00 do 8:00 hodin – CYKLOSNÍDANĚ, Plzeň, u Papírenské lávky na straně u Papírny.

Snídaně pro všechny cyklisty a koloběžkáře a ty, co přijedou ve žlutém triku kampaně či v nákrčníku.

18. června (POZOR ZMĚNA, původně 11. června), od 18:00 do 19:15 hodin CYKLOPÁRTY, VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ, DEPO2015, Plzeň.

Párty, při které budou oznámeny výsledky jednotlivých kategorií kampaně a rozdány ceny. Hlavní cenou je městské kolo. Program bude ještě upřesněn.

18. června (POZOR ZMĚNA, původně 11. června), od 17:00 do 18:00 hodin – CYKLODÍLNA, DEPO2015, Makerspace, Plzeň. Veřejná cyklodílna, pro ty, kteří potřebují pomoc s opravou či seřízením kola.

Foto: Do práce na kole

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24