QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Soutěž Malý záchranář má vítěze - FOTKY

13.06.2018 20:32

Nejlepší malí záchranáři v Plzeňském kraji se setkali na požární stanici na Košutce v Plzni. Svedli zde boj o putovní titul soutěže Malý záchranář. Přinášíme fotky!

P1050146
P1050146P1050058Vítězové MZ 26.ZŠ Plzeň

Letos proběhl již sedmý ročník krajského kola soutěže Malý záchranář. Nominováno bylo 18 družstev, která prošla sítem devíti oblastních kol v Plzeňském kraji. Boj o titul nejlepší malí záchranáři se odehrál 12. června v Plzni na požární stanici na Košutce.

"Nad soutěží převzala záštitu náměstkyně hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu Mgr. Ivana Bartošová, která osobně děti na soutěži přivítala," uvedl tiskový mluvčí hasičů Petr Poncar

Soutěžící čekalo kromě vědomostních testů 9 praktických stanovišť, která prověřila, zda by si v případě mimořádné události či ohrožení jejich zdraví dokázali poradit.

Zlaté medaile, vítězný pohár a putovní pohár Malý záchranář si odvezli žáci 26. základní školy v Plzni. Na druhou příčku se probojovala základní škola Merklín a třetí místo patřilo žákům ze ZŠ Bor.

"Na soutěži se podíleli partneři, kterým patří poděkování. Jsou jimi Magistrát města Plzně, Plzeňský kraj, Městská policie Plzeň, Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje a Státní zdravotní ústav," doplnil Petr Poncar.

Foto: HZSPk

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24