Speciální policejní tým vyřešil největší sérii krádeží kol v Plzni - VIDEO

29.06.2018 10:29

Podle všeho jeden z nejvýkonnějších zlodějů kol v historii Plzně skončil v rukou policie. Po fantomovi důsledně šel speciálně vytvořený policejní tým a slaví úspěch!

krádeže kol

Desítky ukradených kol, obří škody. To je výsledek řádění gangu, jehož hlavní postavou se stal nejspíš jeden z nejotrlejších zlodějů, se kterými měli kdy co do činění policisté v Plzni.

Případ podle všeho největší série krádeží kol v Plzni se začal odvíjet v březnu letošního roku. Jak se později ukázalo, právě v té době opustil zdi věznice muž, který kradl kola ve velkém už v minulosti. Tentokrát se ale krádeže začaly v Plzni množit až astronomickou rychlostí. Policie tak pro tento případ vytvořila speciální tým, který nakonec na vyšetřování strávil neuvěřitelně hodin. A vyplatilo se.

"V momentě, kdy začal vrůstat počet nahlášených případů krádeží jízdních kol, ve kterých sehrál hlavní roli neznámý pachatel, kriminalisté sestavili speciální tým policistů, kteří se danou problematikou začali intenzivně zabývat. Zjištěné skutečnosti, zajištěné stopy a jejich následné vyhodnocování přivedly plzeňské kriminalisty na stopu 39letého pachatele, kterého se jim podařilo na začátku června tohoto roku zadržet a obvinit ze spáchání přečinu krádeže, které se měl dopustil celkem v devatenácti případech," říká mluvčí policie Veronika Hokrová. "Tento muž již měl v minulosti na svém kontě desítky krádeží jízdních kol, kterých se v Plzni dopustil, a za které byl pravomocně potrestán. Na začátku března tohoto roku byl z věznice propuštěn po odpykaném trestu na svobodu," dodává policejní mluvčí.

V rámci rozkrývání jednotlivých krádeží, se ukázalo, že tentokrát nebyl na výpravy a kšeftování s koly 39letý podnikavec sám. V rukou policie skončili i další lidé. Detektivům se podařilo zjistit, že kradená kola končila v zahraničí. "V rámci úkonů trestního řízení kriminalisté provedli domovní prohlídky, na kterých zajistili bankovky v různých měnách za čtvrt milionu korun, dále některá jízdní kola připravená k dalšímu odbytu a v neposlední řadě i vozidlo, které bylo užito v souvislosti s touto trestnou činností," pokračuje mluvčí policie.

V průběhu vyšetřování kriminalistům ve velkém pomohly záběry z bezpečnostních kamer v jednotlivých objektech. Navíc se ukázalo, že velkým problémem stále zůstává špatné zabezpečení domů.

Dvacítkou ukradených kol to nejspíš nekončí. Policie prověřuje i další krádeže....

Kriminalistům se zatím podařilo muži prokázat téměř dvacet ukradených kol. Jenomže ani toto číslo nebude podle všeho konečné. Podle policie je naopak velmi pravděpodobné, že gang bude mít na svědomí ještě další případy. Vyšetřování tak zdaleka nekončí.

"Kriminalisté se dále tímto protiprávním jednáním intenzivně zabývají, jelikož je předpoklad, že se muž dopustil ještě dalších skutků, které jsou v současné době předmětem dalšího prověřování. V případě uznání viny mu v pravomocném rozhodnutí hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi," uzavírá Veronika Hokrová.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24