QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Speciální várku piva pro šampionát uvařily hokejové hvězdy - FOTKY

23.03.2017 8:33

V Plzeňském Prazdroji vzniká opět speciální várka ležáku pro hokejové mistrovství světa. Tentokrát se na jeho vzniku podílel Jakub Kovář, Martin Procházka a tým fanoušků!

foto-qap-cz (34)
foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (26)foto-qap-cz (34)foto-qap-cz (36)foto-qap-cz (37)foto-qap-cz (41)foto-qap-cz (40)foto-qap-cz (47)foto-qap-cz (44)

Tradice vaření speciální "hokejové" várky piva trvá v Plzeňském Prazdroji už několik let. S nápadem přišel známý sládek Václav Berka ve chvíli, kdy se Pilsner Urquell stal partnerem nároďáku. Přípravy se vždy účastní vybrané hokejové hvězdy, a bylo jich už požehnaně. Před lety dorazila dokonce celá reprezentace.

Speciální várka ležáku Pilsner Urquell samozřejmě zamíří do hospod a restaurací právě před šampionátem. Teď bude pivo několik týdnů zrát. V letošním roce bylo vaření nicméně výjimečné. Kromě hokejistů totiž dorazili i zástupci fanouškovské obce. "Letošní vaření bylo unikátní, protože tentokrát jsme přizvali tým lidí, které spojuje nejen touha po vítězství, ale především společná víra v něj,“ říká Václav Berka. "Uvědomili jsme si, že kompletní varní tým se musí skládat nejen z hokejistů, ale i jejich fanoušků, protože ti svou podporou a fanděním pomáhají národnímu týmu bojovat o medaile.“

V roli zástupců hokejového nároďáku se tentokrát představil Jakub Kovář a bývalý reprezentant Martin Procházka. "Sám dobře vím, jak fanoušci dokáží hráče vyhecovat a pomoci jim k lepším výkonům, jsou prostě důležitým hráčem týmu,“ řekl Martin Procházka.

Právě Martina Procházku už od dětství obdivuje fanoušek Ondřej Šimek, který se vaření účastnil. "Setkat se osobně s takovou ikonou českého hokeje jako je Martin, to je pro mě velký sen, který se mi díky plzeňskému pivovaru splnil. Přeji národnímu týmu hodně štěstí, už se moc těším, až si s přáteli budeme připíjet na hokejové výkony našich kluků pivem, které jsme dnes tady uvařili.“

foto-qap-cz (23)

Na začátku května bude pivo v hospodách. První utkání českých hokejistů s Kanadou už se bude zapíjet speciální várkou...

"Pivo teď musí podle své původní 175 let staré receptury po dobu 5 týdnů kvasit a dozrávat, ale fanoušci se nemusí bát, protože už na první zápas české reprezentace 5. května proti Kanadě bude náš zlatý ležák pro fanoušky připraven, aby mohli ve svých oblíbených hospodách fandit společně pro české hokejové zlato,“ dodal Václav Berka. Právě fanoušci ze tří hospod, které během šampionátu nahrají nejvíce fandících fotek s hastagem #spolecneprozlato, se pak po skončení květnových utkání mohou těšit na osobní návštěvu hráčů národního týmu.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24