Speciální várku pro Pilsner Fest uvařil Čechomor s Alešem Hámou - FOTKY

23.08.2016 11:06

Plzeňský Prazdroj se začíná připravovat na říjnový Pilsner Fest. Tradičně byla uvařena speciální várka Pilsner Urquell a ani letos u toho nechyběly slavné osobnosti.

PF_A17_5690
PF_A17_5626PF_A17_5683PF_A17_5690

Všichni, kteří dorazili do Plzeňského Prazdroje, aby se podíleli na uvaření unikátní várku, se také na začátku října znovu v pivovaru sejdou. Společně s plzeňským sládkem se úlohy ujala kapela Čechomor, moderátor Aleš Háma, jeden z nejlepších českých výčepních Ota Haurythun a plzeňská formanka Jana Šůsová.

Pilsner Fest se odehraje 1. října, jde o oslavu dne, kdy byl poprvé před 174 lety v Plzni uvařen ten pravý originál. Také letos se na festu bude čepovat i speciální várka, která právě vznikla.

Všichni, kteří se na její výrobě podíleli, nebudou chybět ani na samotném Pilsner Festu. Jana Šůsová se svým tradičním koňským povozem celou oslavu zahájí, jeden z českých mistrů výčepních Ota Haurythun dohlédne na vysokou úroveň čepování a servírování piva, Aleš Háma bude oslavu moderovat a skupina Čechomor na oslavě vystoupí. 

"Tady v pivovarské varně i ve sklepích je dokonalá atmosféra. Úplně si představuji, jak tu stojím těch 174 let zpátky, nasávám vůni chmele a dohlížím na vaření a kvašení piva,“ řekl leader skupiny Čechomor Karel Holas, který měl možnost uvařit si pivo vůbec poprvé ve svém životě.

Speciální várka se vaří vždy s předstihem, aby byla zachována původní receptura z roku 1842. "Pivo bude nyní kvasit a pak ležet ve sklepích, aby získalo své jedinečné vlastnosti. Čepovat jej pak budeme v nefiltrované podobě, abychom návštěvníkům dopřáli skvělý pivní zážitek a přiblížili atmosféru prazdrojských sklepů,“ komentuje přípravy na oslavu starší obchodní sládek Václav Berka. "A ke skvělému pivu samozřejmě nebude chybět výborné jídlo, ukázky tradičních pivovarských řemesel nebo dobrá muzika,“ zve Václav Berka do pivovaru.

FOTO: Plzeňský Prazdroj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24