Špičák dostal novou porci sněhu, podmínky se podstatně zlepšily

02.03.2017 13:23

Zhruba čtvrt metru napadlo za poslední dva dny v areálu na šumavském Špičáku. Na víkend tak čekají na milovníky zimních sportů opět lepší podmínky. Dorazí i zpěvák Marek Ztracený!

Zahájení sezóny na Špičáku (15)

I když to vypadalo v uplynulých týdnech už dost špatně, sněžení, které na Šumavu zavítalo v posledních dnech, se postaralo o celkem slušné vylepšení podmínek. Ve velkém se tak na nadcházející víkend připravují na šumavském Špičáku.

"Už jsme stihli upravit čerstvě napadaný sníh a na sjezdovkách máme nyní 40 až 70 centimetrů sněhu. Jejich stav během dne nyní logicky závisí na aktuální teplotě. V chladných etapách vydrží upravené delší dobu, příchod oteplení znamená už klasické jarní lyžování v hlubší vrstvě firnu,“ uvádí k současným podmínkám provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Návštěvnosti v tomto týdnu si drží průměr zhruba 1000 lyžařů denně, lyžuje se bez čekání na vleky.

Děti si mohou o víkendu vysoutěžit skipas zdarma, na závody "dohlédne" Marek Ztracený...

Na sobotu 4. března je připravený tradiční pětiboj u dojezdu sjezdovky Spodní Šnace. klání bude probíhat od 9 do 12:30. Děti ve věku do 14 let tak mají možnost získat celodenní skipas zdarma. Tři nejlepší z každé ze tří věkových kategorií pak ještě obdrží další originální ceny, které jim předá zpěvák Marek Ztracený. S ním se mohu děti i další návštěvníci ještě potkat případně i vyfotit od 12:30 do 13:00 poblíž místa dětských soutěží.

Pětiboj pro děti bude areál pořádat už posedmé za sebou. Disciplíny budou trošku pozměněné, nicméně děti se mohou těšit znovu na koupání tučňáků, krmení Yettiho, psí spřežení, kuželky s ledním medvědem a zdolávání iglú. "Vše bez problémů zvládnou, nemusí se obávat nějakých zákeřností. Ceny pro ty nejlepší předá Marek Ztracený u stánku moderátora ve 13 hodin,“ říká Radek Vaniš z pořádajícího Ski&Bike Špičák.

A ceny jsou navíc hodně lákavé. Děti mohou vyhrát například jízdu rolbou nebo na skútru po špičácké sjezdovce, nebo poukazy na motokáry.   

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24