Špičák hlásí dostatek sněhu, na víkend upraví horní úsek Šancí

12.01.2018 9:11

I když panovaly na Šumavě vysoké teploty, Špičák stále hlásí dostatek sněhu. O víkendu se pojedou v areálu lyžařské závody, pro návštěvníky bude ale připraven horní úsek Šancí.

1

„Vzhledem k inverzním teplotám, které v předchozích dnech panovaly, má sníh strukturu jarního firnu. V tomto týdnu se lyžovalo stále bez jakéhokoli čekání na vleky,“ popsal současné podmínky provozní ředitel areálu Vladimír Kasík   

Závody ve slalomu přinesou v sobotu pro veřejnost uzavření spodní části sjezdovky číslo 3 Slalomové a v neděli pak číslo 1 Turistické. „Vykompenzujeme to částečně tím, že nyní se každý den intenzivněji věnujeme horním pasáží Šance (č. 4), které budou dokonale upraveny právě na tuto sobotu a neděli,“ dodává Kasík    

V sobotu startují tradiční víkendové lyžařské kurzy pro děti i dospělé, které pořádá lyžařská škola Ski&Bike Špičák, takže na sjezdovkách bude i z tohoto důvodu určitě rušněji. V provozu jsou stále i všechny atrakce střediska – měřený slalom i funline na Spodní a Šanci a snowpark na Lubáku.

Ten opět prošel zásadní proměnou. Tvar i posloupnost překážek a jednotlivých prvků by měly po létech zkoušek konečně více vyhovovat co největší skupině lyžařů a snowboardistů, kteří si sem třeba na chvilku odskočí z ostatních sjezdovek. Při jeho sjezdu čekají celkem čtyři hlavní platformy. Nejprve 6 metrový box ve spojení s 5 metrovým nízkým street railem. Potom dvojvlna s offset vlnou a s vlnou přes hranu. Na konci celého parku pak hip corner.

 

      

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24