Špičák hlásí ideální podmínky! Areál je připravený na víkend - FOTO

15.02.2018 12:51

Jarní prázdniny zvedly návštěvnost lyžařského areálu na šumavském Špičáku. I tak se ale lyžuje bez větších front a podmínky jsou momentálně ideální.

špičák_15_2

Počasí na šumavském Špičáku letos zatím přeje jarním prázdninám a na sjezdovkách stále leží v průměru 70 centimetrů sněhu.

"K pár centimetrům přírodního, co občas připadne, ještě pravidelně dosněžujeme i vrstvu technického, aby byl povrch sjezdovek co nejlépe připravený. Ty pak díky teplotám vydrží v tomto období prakticky celý den neporušené a bez nerovností,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Se startem koloběhu jarních prázdnin v areálu přibylo návštěvníků. Denní návštěvnost areálu se v tomto pracovním týdnu pohybuje mezi 1500 až 2000 lyžaři. Krátké čekací doby do 10 minut nastávají u čtyřsedačkové lanovky, ale pouze mezi 10. a 12. hodinou, kdy je největší nápor. Jinak se lidé u všech dalších vleků i lanovky odbaví v řádu pár minut.

O nastávajícím víkendu budou všechny sjezdovky v areálu včetně snowparku, funline a měřeného slalomu k dispozici veřejnosti bez omezení.

Další aktuální info na www.spicak.cz.

FOTO: fcb Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24