QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Špičák hlásí ideální podmínky. Sněhová nadílka pokračuje!

28.12.2017 9:58

Před letošním Silvestrem hlásí areál na šumavském Špičáku ideální podmínky i zatím rekordní návštěvnost. Do čtvrtečního rána navíc připadl další sníh.

Zahájení sezóny na Špičáku (1)

K osmdesáti centimetrům dnes do rána připadlo dalších zhruba deset čerstvého sněhu a šumavský Špičák tak před Silvestrem 2017 hlásí skvělé podmínky.

"V provozu je kompletně celý areál. Hlavně děti už ´brousí´ zatáčky na nově otevřené funline na Spodní Šanci a otevřen máme také snowpark na Lubáku,“ říká k aktuálním podmínkám provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Loni touto dobou se lyžovalo na jedné liniové sjezdovce a rodinné spodní Šanci. Silvestrovský sjezd pochodní po nejprudší české sjezdovce Šance se pak proměnil v nucený pochod na botách. "Podmínky jsou ale letos parádní, kupříkladu včera byl podle mě jeden z nejlepších dnů na lyžování. Zavítalo k nám skoro 1800 návštěvníků, což už je u nás nadprůměrná návštěva,“ dodává Kasík.

V sobotu 30. prosince pořádá areál tradiční akci pro děti na Spodní Šanci. Od půl šesté večer začíná volné lyžování se soutěžemi pro děti s lampiony - Sjezd světlušek. Akce je s hudbou a občerstvením. Na její závěr bude zapálen oheň a odpálen ohňostroj. Děti navíc budou lyžovat zdarma.

Tradiční program nabídne Špičák také přímo na Silvestra. Podrobnosti k oblíbenému sjezdu s pochodněmi najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24