QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Špičák ukončil sezonu, letos byla parádní

02.04.2018 12:55

I když je sněhu stále dostatek a Špičák má dokonce ještě i novou nadílku, na Velikonoční pondělí ukončil areál provoz. Letos byla sezona parádní.

2
23546

"Velikonočním pondělím a 5 cm nového sněhu ukončujeme letošní sezónu. Děkujeme za přízeň a těšíme se na zimu 2018/19," vzkazují provozovatelé areálu svým návštěvníkům.

Letošní zimní sezona byla opravdu výborná. Přírodního sněhu měl areál během celé zimy dostatek. Už v polovině prosince ležel na sjezdovkách více než metr sněhu.

Provoz zahájil Špičák už 7. prosince. Od té doby se lanovka zastavila jen jednou, a to na jeden prosincový den z bezpečnostních důvodů kvůli silným nánosům sněhu na stromech. Lyžaři si tak tuto sezonu na Špičáku opravdu užili.

Špičák ukončil letošní sezonu na Velikonoce, naposledy se lyžovalo o Velikonočním pondělí 2. dubna. Zima se na horách stále nevzdává, na špičáckých sjezdovkách je dokonce pět centimetrů nového sněhu.

O velikonočním víkendu si mohli ještě poslední sníh užít i milovníci bílé stopy. Před víkendem se upravovali naposledy některé stopy na Železnorudsku, na běžky šlo vyrazit ještě i v okolí Kvildy nebo Modravy.

Velikonočním víkendem ale lyžovačky na Šumavě končí. Také na hory má v dalších dnech dorazit oteplení, v úterý by mohlo být až 16 oC, ve středu ještě o stupeň více. A předpověď slibuje i slunečnou oblohu. V další dny se už očekává déšť.

Foto: Špičák 30. března ( FCB Ski Bike Špičák)

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24