Špičák zasáhla obleva, žádná omezení ale neplatí

23.02.2017 9:58

Také areál na šumavském Špičáku zažil spíš deštivý týden. I když sněhu o něco ubylo, je stále v provozu a žádná mimořádná omezení nechystá. Podmínky má zlepšit ochlazení.

FOTO_Pavel Němeček (8)

Ačkoliv únor bývá v areálu na šumavském Špičáku díky jarním prázdninám na návštěvnost nejsilnější, poslední dny to vypadalo spíš naopak. Lyžaře odradilo počasí. To by se ale mělo změnit. Především na Šumavě přestalo pršet a dorazit by mělo ochlazení.

Lyžaři téměř netknuté tratě mají na Špičáku i po dešti vrstvu od 60 do 80 centimetrů sněhu. "Žádná nová omezení na sjezdovkách zatím přijímat nemusíme. Déšť je provzdušnil, lyžaři jim ´díky´ podmínkám ublížit nemohli, takže jejich stav je dobrý. Hlavně, že už přestalo pršet,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

"Jen mi samozřejmě mrzí, že co se týká návštěvnosti v tomto týdnu, tak kvůli tomu nečasu musím zatím konstatovat – absolutně bez front,“ dodává sarkasticky Vladimír Kasík.

Situace by se ale o nadcházejícím víkendu mohla zlepšit. V pátek ráno mají teploty podle předpovědí spadnout pod nulu a dopoledne se očekává sněžení. O víkendu by pak měly přijít noční mrazy až okolo minus 8 stupňů, během dne okolo nuly.  

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24